Petkova zasavska kronika

 

Včeraj zjutraj nekaj čez 6. uro je zagorelo v trgovini na Izlakah. Gasilci PGD Izlake in PGD  Zagorje – mesto so pogasili požar hladilnih vitrin, pregledali prostore s termovizijsko kamero in jih prezračili. Gasilci PGD Izlake so po požaru ostali na gasilski straži. Poleg gasilcev so bili na kraju požara tudi policisti PP Zagorje ob Savi ter delavec Elektra Ljubljana.

 

Malo kasneje, ob 7.02 je bilo potrebno posredovati na Savinjski cesti v Trbovljah, ker je osebno vozilo zdrsnilo s parkirišča. Gasilci PGD Trbovlje mesto so vozilo zavarovali pred nadaljnjim zdrsom in ga s pomočjo vitla izvlekli.

Sredi dopoldneva – nekaj pred 10. uro je bila znova potrebna intervencija. Ob 9.38 je kmeta Na pašniku na Kamnem vrhu (občina Litija) je kmetu spodrsnilo in je padel, nato pa ga je pohodil bik. Kmeta so na kraju oskrbeli gasilci PGD Gabrovka in ga prenesli do reševalnega vozila.

Popoldne pa se je zgodila še prometna nesreča. Na regionalni cesti Litija–Zagorje ob Savi pri Renkah se je ob 15.23 osebno vozilo prevrnilo na bok. V nesreči so posredovali gasilci PGD Litija in gasilci PGD Trbovlje-mesto zavarovali kraj nesreče, vozilo postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine in očistili cestišče. Do prihoda reševalcev so voznici, ki se je v nesreči poškodovala, nudili prvo pomoč, nato pa so pomagali delavcem avto vleke naložiti avto.