Plavalni klub Trbovlje uspešno zastopan na državnem prvenstvu

Letošnje zimsko državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice je organiziral plavalni klub Branik iz Maribora. Prvenstva se je udeležilo le najboljših 260 mladih plavalcev iz 26 klubov Slovenije, ki so izpolnili predpisane norme za to tekmovanje. Kljub temu, da je imelo kar 5 trboveljskih plavalcev izpolnjene norme za nastop na tem tekmovanju, se je prvenstva udeležil le Taj Zupančič, ki je nadaljeval tradicijo osvajanja medalj trboveljskega Rudarja na državnih prvenstvih.

V dvodnevnem tekmovanju, razdeljenem v štirih delih, se je Taj 6x pognal s štartnega bloka, kar je tudi dovoljeno maksimalno število štartov na prvenstvu. In prav v vseh nastopih je občutno popravljal osebne rekorde, kar mu je na koncu prineslo tudi odlične uvrstitve in tudi medaljo. Taj se je prav v vseh nastopih uvrstil med 8 najboljših. Osmo mesto je osvojil na 50 prsno in 50 prosto, sedmi je bil na 100 prosto in 100 mešano, šesto mesto je osvojil na 100 prosto, ter kot vrhunec osvojil 3. mesto na 50 delfin, kjer je kot plavalec na 7. progi, odlično odplaval drugi del proge.

 

V klubu menijo, da bo v prihodnosti, potrebno vsekakor razmišljati o daljših tekmovalnih disciplinah, za katere pa bo potrebno tudi več treningov z večjo obremenitvijo, saj tudi v tem primeru velja rek, da volja najde pot.