Vir fotografije: FB stran Občine Trbovlje https://www.facebook.com/obcinatrbovlje/photos/a.767059993369370/3870640153011323/?type=3&theater

Ni še minil en mesec, odkar je v Trbovljah zaživel sistem izposoje električnih koles TRajBi. Na Občini Trbovlje so s sistemom izposoje koles želeli svojim občanom in obiskovalcem omogočati aktivno preživljanje prostega časa ter večjo dostopnost od točke A do točke B na okolju prijazen način.

Žal pa se je kaj kmalu pokazalo, da nekateri uporabniki sistema TRajBi ne upoštevajo navodil in priporočil za uporabo koles. Upravljavci sistema so opazili, da je večje število  koles že po tako kratkem obdobju izposoje poškodovanih – od predrtih pnevmatik, do zvitih nosilcev sedežev in zvitih oziroma celo zlomljenih vilic kolesa.

Z Občine vse uporabnike električnih koles TRajBi pozivajo, da naj e-kolesa uporabljajo skladno s splošnimi pogoji in jih ne uničujejo. Na podlagi statističnih podatkov aplikacije je namreč možno ugotoviti, kdo je povzročil poškodbe na kolesih in  tem uporabnikom bodo večje poškodbe koles posebej zaračunane, nadaljnja uporaba sistema pa onemogočena. »O tem bodo uporabniki oziroma povzročitelji tudi pisno obveščeni,« so še opozorili na Občini Trbovlje.