Plavalni klub Koper je v soboto gostil 11. mednarodni plavalni miting, katerega se je udeležilo 380 plavalcev iz 23 slovenskih klubov. Tekmovanja, ki so se ga plavalci udeležili kot sprostitveni trening, saj so v obdobju polne obremenitve, se je udeležilo tudi osem Trboveljčanov.

Plavalci so poskrbeli za  dobre uvrstitve, saj  so se domov vrnili s štirimi medaljami, ki dokazujejo, da so kljub utrujenosti, ki jo imajo zaradi povečanega obsega treningov, konkurenčni in da z normalnimi pogoji, ki jih imajo na letnem bazenu v Trbovljah, lovijo najboljše. Ker tekmovalno obdobje prehaja v sklepno fazo, obremenitev s treningi pa je velika, so rezultati temu primerni. Kot majhno presenečenje sta po medaljah nekoliko nepričakovano zaradi ostre konkurence in združenih kategorij posegla le Lovro Koncilja in Taj Zupančič.

Lovro je nekoliko presenetljivo ugnal vso konkurenco na 100 hrbtno in se veselil velikega uspeha, s katerim nadaljuje tradicijo plavalcev Koncilja. V štirih nastopih je osvojil še tri četrta mesta v disciplinah 50 hrbtno, 50 delfin in 100 prosto, kjer stotinke niso bile na njegovi strani. Po osvojenih kolajnah ga je prehitel kolega s treningov Taj Zupančič, ki se je kar 3 x uvrstil na tretje mesto; na 50 prsno, 100 prsno in 100 prosto, kjer je prehitel klubskega kolega Lovra za 4 stotinke sekunde, ter na peto mesto na 50 prosto. Poudariti pa je potrebno, da nastopa v konkurenci leto starejših, kar pri tej starosti ni zanemarljiv podatek.

Žigi Šintlerju se nastopi v absolutni konkurenci niso izšli, tako da je ostal brez medalje z osvojenim četrtim mestom na 100 prsno, petim na 200 prosto in šestim na 50 prosto.

Jan Škrbec si je po solidnem dopoldanskem plavanju na 100 prosto in osvojenim šestim mestom privoščil  oddih pri naših sosedih, ter posledično ostal brez uvrstitev v popoldanskem delu, saj so mu kolone na mejnem prehodu onemogočile  nastopa. Tudi Mark Milar je upravičil nastop v Kopru, a se je zadovoljil le z odličnim nastopom na 100 prosto, kjer je za debelih sedem sekund popravil osebni rekord.

Tudi dekleta so solidno opravile svoje naloge in se uvrščale med 18 najboljših. Brina Rozina in Nika Todorovič pa sta dopolnili  dobro žensko plavanje. Prva z uvrstitvijo na osmo mesto na 50 prsno, Nika pa je v močni konkurenci mladink dosegla 10. mesto z osebnim rekordom na 50 delfin. Poleg medalj, ki so za plavalce seveda zaželene, pa je z dobrima nastopoma presenetila tudi Tinkara Lavrič in na 50 prsno zasedla 10 mesto, ter zelo popravila osebni rekord tudi v disciplini 50 prosto.

Kot že rečeno, se bližajo državna prvenstva in upamo lahko le na najboljše.