Plavalni klub Koper je v soboto v kopališču Žusterna gostil 12. mednarodni plavalni miting, katerega se je udeležilo 350 plavalcev iz 22 slovenskih klubov in klub iz Avstrije. Tekmovanja, ki so se ga plavalci udeležili kot sprostitveni trening, saj so v obdobju polne obremenitve, se je udeležilo tudi pet Trboveljčanov.

 

Plavalci so poskrbeli za dobre uvrstitve, saj so se domov vrnili s štirimi medaljami, ki dokazujejo, da so kljub utrujenosti, ki jo imajo zaradi povečanega obsega treningov konkurenčni in da z normalnimi pogoji, ki jih imajo na letnem bazenu v Trbovljah, lovijo najboljše. Ker tekmovalno obdobje prehaja v sklepno fazo, obremenitev s treningi pa je velika, so rezultati temu primerni.

Kot majhno presenečenje sta po medaljah nekoliko nepričakovano zaradi mladosti in združenih kategorij posegli Mojca Oberžan z drugim mestom na 50 delfin in tretjim na 50 prosto, ter Pia Lah Škrbec z drugim mestom na 50 hrbtno. Za nova odličja pa jima je z osvojenima četrtima mestoma, Mojci na 50 hrbtno in Pii na 50 prosto, zmanjkalo le malce sreče in znanja s prihodom v cilj.

Po osvojenih kolajnah jima je sledil kolega Taj Zupančič, ki se je kar 3x uvrstil med najboljših osem in z zmago na 100 prsno priboril četrto medaljo trboveljskemu klubu. Osvojil je še šesto mesto na 50 prosto in delfin, ter osmo mesto na 100 prosto. Žigi Šintlerju se nastopi v absolutni konkurenci niso izšli, tako da je ostal brez medalje z osvojenima četrtima mestoma na 100 prosto in 200 mešano. Jan Lah Škrbec pa si je po solidnem plavanju na 50 delfin in osvojenim 9. mestom priplaval nove osebne rekorde tudi v disciplinah 50 in 100 prosto.

Kot že rečeno, se bližajo državna prvenstva in že ta vikend se bodo za najboljše v Kranju pomerili mlajši dečki in deklice.