V soboto so se mlade perspektivne plavalke plavalnega kluba Rudar udeležile prvega uradnega tekmovanja v sezoni 2021/22 v 25 metrskih bazenih.

Plavalni klub Ribnica je gostil kar 300 plavalcev in plavalk v kategorijah  mlajših dečkov in mlajših deklic ter dečkov in deklic. Rudar so zastopale naslednje plavalke: Ariana Agrež, Mojca in Špela Oberžan, Pia Zore, Noemi  Borišek ter Iva Knez.

V manjšem bazenu z  le petimi progami so mlade trboveljske plavalke prikazale odlične nastope in se uvrščale na visoka mesta. Največji  dosežek je kljub prehladu uspel Ariani  Agrež, ki si je v petih nastopih v 100 metrskih disciplinah kljub manjšemu številu treningov zaradi bolezni priplavala 5 srebrnih kolajn.

Pri deklicah ji je sledila z uvrstitvijo na 3. mesto na 100 delfin Mojca Oberžan, ki se je uvrstila še na 6. mesto na 100 prosto, na 7. mesto v disciplini na 100 metrov prsno in na 9. mesto v tekmi na 100 metrov hrbtno. Vse te uvrstitve oziroma seštevek časov vseh štirih disciplin pa ji je – tako kot Ariani – prinesel  nastop v velikem  finalu na 100 metrov mešano  petih najboljših plavalk tega mitinga.

Za presenečenje je poskrbela tudi  Pia Zore, ki si je priplavala 3. mesto na 50 metrov hrbtno in dokazala, da  plavalke v kategoriji mlajših deklic dobivajo resno konkurentko iz Trbovelj.

Blizu medalj in uvrstitev med  boljše so bile tudi  Špela  Oberžan  s petim in šestim mestom na 50 metrov delfin in 50 metrov prsno, Noemi  Borišek  s sedmim mestom na 50 metrov prsno, ter Iva Knez, ki  je ravno tako prikazala odlično plavanje in se uvrščala med 16 najhitrejših.

Dekleta so s svojimi uvrstitvami pokazale, da bo v prihodnosti še slišati o njihovem plavanju in plavalnih uspehih. Čestitke!

Vir fotografij: Plavalni klub Rudar Trbovlje