Pokalno tekmovanje v spajanju sesalnega voda 2017

V soboto, 18. marca 2017 je v športni dvorani Pungrt v Šmartnem potekalo finalno gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda za pokal Gasilske zveze Slovenija. Tekmovanje je bilo zadnje izmed 6 v »zimski ligi«.

Tekmovanja se je udeležilo skupno 65 ekip, od tega 23 ženskih in 42 moških ekip. Med moškimi ekipami je nastopila tudi ekipa iz sosednje Hrvaške, in sicer podprvaki Hrvaške. Tekmovanja se je udeležilo tudi 7 moških ekip in 4 ženske ekipe iz Gasilske zveze Šmartno pri Litiji. Od teh so bile tri izmed njih stalni udeleženci letošnje lige. Najbolj pridni in vztrajni so tako bili člani in članice PGD Štangarske Poljane, ter članice PGD Šmartno pri Litiji. V skupnem seštevku so člani PGD Štangarske Poljane zasedli odlično 5. mesto, članice PGD Štangarske Poljane 15. mesto, članice PGD Šmartno pa 25. mesto. V skupnem seštevku so 1. mesto v kategoriji članov osvojili PGD Starše, 2. mesto PGD Kebelj-2 in 3. mesto PGD Oplotnica A1, pri članicah pa je 1. mesto osvojila ekipa PGD Hajdoše A, 2 mesto PGD Komenda in 3. mesto PGD Starše.

Zaključne svečanosti in podelitve pokalov sta se udeležila tudi poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek in podpoveljnik Zvonko Glažar, ter člani komisije za tekmovanja pri Gasilski zvezi Slovenije. Prav tako se je podelitve udeležil župan Občine Šmartno pri Litiji Rajko Meserko. Vsem najboljšim ekipam so bile podeljene tudi praktične nagrade.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo članom in članicam PGD Jablanica, ki so poskrbeli za pripravo prostora in gostinsko ponudbo, ter vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da je tekmovanje potekalo brez zapletov in organizacijsko na tako visokem nivoju, kar je potrdil tudi sam poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek. Prav tako se v imenu Gasilske zveze Šmartno zahvaljujem Občini Šmartno, ki je prispevala promocijski material, katerega so prejeli vsi udeleženci tekmovanja, sodniki in gostje, s čimer smo poskrbeli, da bo naša občina prepoznavna na samo na področju Slovenije, ampak tudi v sosednji Hrvaški.

Vsem ekipam iz Gasilske zveze Šmartno pri Litiji pa čestitam za dosežene rezultate.

 

Poveljnik GZ Šmartno pri Litiji

Klemen Repovš