Ljubljanski policisti so avgusta opravili hišne preiskave pri 19-letnem in 50-letnem osumljencu ter jima zasegli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj in predmetov s katerimi sta izvrševala kazniva dejanja.
Osumljenca sta v zadnjih dveh mesecih – predvsem na območju nakupovalnih središč v Ljubljani – opazovala oškodovance, ki so parkirali in vozila zaklenili z daljinskim zaklepanjem. Ko je oškodovanec zaklepal svoj avtomobil, sta osumljenca uporabila motilec signala daljinskega zaklepanja, da se vozilo ni zaklenilo, česar pa oškodovanci niso opazili. Ob njihovi odsotnosti sta vstopila v vozilo in iz njega pobrala vrednejše predmete ter ključe njihovih stanovanj. V vozilu sta tudi poiskala naslov oškodovancev, nato odšla na njihov domač naslov in iz hiš in stanovanj oškodovancev izvršila tatvine gotovine in nakita. Moška sta trenutno osumljena 6 tovrstnih kaznivih dejanj v katerih sta skupno povzročila za okoli 40.000 evrov materialne škode. Zoper oba osumljena bodo podane kazenske ovadbe zaradi kaznivih dejanj velike tatvine. 19-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, 50-letnik pa je kazniva dejanja izvrševal kar med prostimi izhodi med prestajanjem zaporne kazni, ki mu je bila izrečena ravno zaradi kaznivih dejanj na področju
premoženjske kriminalitete.

Zato policija opozarja, da v vozilih ne puščajmo vrednejših predmetov, kakor tudi ne drugih predmetov, ki jih storilci tovrstnih kaznivih dejanj s pridom izrabijo (na primer ključi bivališč, poštnih nabiralnikov, osebni dokumenti, naslov bivanja, razne kartice za dostop do garaž, itd..). Vedno, ko zapuščate svoje vozilo, se prepričajte, da je vozilo dejansko zaklenjeno (poskusite odpreti vrata in se ne zanašajte zgolj na zvočni ali svetlobni signal vozila). Če v okolici parkirišč opazite sumljive osebe, ki opazujejo vozila ali sumite, da ste bili sami žrtev podobnega kaznivega dejanja, pa pokličite na telefonsko številko 113.