Policisti so ta teden poleg rednih nalog na območju Zasavja obravnavali še:

PP Trbovlje:

V ponedeljek smo prejeli pisno  prijavo občana glede suma na goljufijo. Občana so neznanci iz tujine z lažnim prikazovanjem preko spleta preslepili z vlaganjem v kripto valute. Po polletnem obdobju je bilo ugotovljeno, da gre za sum prevare, v kateri je bil oškodovan za več tisoč evrov.

Policija zato opozarja na previdnost pri spletnih nakupih, vlaganjih in na splošno našemu ravnanju na spletnih omrežjih. Več o preventivi si lahko preberete na:
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu

V torek  so policisti intervenirali na območju Hrastnika v primeru kršenja javnega reda in miru; kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V sredo so na območju Trbovelj  v dveh primerih – v enem 18-letnemu občanu in drugem 16-letnemu občanu – zasegli neznano rastlinsko snov za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

PP Litija

V torek dopoldan so  v Gabrovki in popoldan v Cerovici obravnavali prometni nesreči z udeležbo divjadi.

V dopoldanskem času so v Litiji v eni izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki obravnavali tatvino artiklov v vrednosti okoli 400 evrov. Osumljenec je zaenkrat še neznan, policisti zato nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Gabrovki so obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitve; oškodovanka je v reži bankomata pozabila 120 evrov, ki jih je vzel in odnesel neznani osumljenec.

V Litiji so obravnavali tatvino. Neznani storilec je odpeljal avtomobilsko tovorno prikolico z naloženim električnim kablom in s tem lastnika oškodoval za okoli 6.300 evrov.

Okoli 11. ure so policisti obravnavali prometno nesrečo  s pobegom na parkirišču. Neznani voznik na parkirišču Zdravstvenega doma Litija trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja dogodka pobegnil. Nastalo je za okoli 400 evrov škode.

V sredo dopoldne je bila spet tarča tatov ena izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki v Litiji. Tokrat so policisti  obravnavali tatvino artiklov v vrednosti okoli 300 evrov. Osumljenec še ni znan, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V popoldanskem času pa so obravnavali delovno nesrečo v enem izmed podjetij v Šmartnem pri Litiji, kjer se je huje poškodoval delavec.

V četrtek so litijski policisti obravnavali tatvino v industrijski coni v Šmartno pri Litiji; doslej
neznani tat je iz podjetja odtujil 3 radiatorje, agregat, klimatsko napravo in udarno kladivo in z dejanjem podjetje oškodoval  za okoli 3.500 evrov.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti  na območju Litije obravnavali poskus vloma v zapuščeno starejšo hišo.

V dopoldanskem času so  obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja na parkirišču v Zagorju ob Savi. Za pobeglim povzročiteljem policisti še zbirajo obvestila.

V popoldanskem času pa so bili obveščeni o poškodbi vrat vrtne lope na območju Zagorja ob Savi.

V sredo v dopoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Litije. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

V četrtek v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o tatvini priključnega orodja za bager – hidravlične planirne žlice. Policisti bodo po vseh zbranih obvestili podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Prejeli so tudi obvestilo o objestnem vozniku, ki naj bi na avtocesti  Ljubljana -Maribor prehiteval kolono vozil  po reševalnem pasu in nato avtocesto zapustil na Trojanah. Policisti objestneža niso izsledili.

PP Hrastnik

V sredo so policisti občanu zasegli neznano rastlinsko snov, za katero se sumi, da gre
za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

Kaj sledi ta vikend, bomo poročali prihodnji teden. Upamo, da ne bo potrebnih preveč intervencij.