Policisti razkrinkali vlomilca, ki je razstrelil bančni avtomat

Kriminalisti so s pomočjo policistov uspešno preiskali vlom v bančni avtomat s plinsko eksplozijo, ki se je zgodil v začetku oktobra na cesti 24. junija v Ljubljani. Vloma je utemeljeno osumljen 40 letni moški, državljan Republike Srbije, zoper katerega je bila odrejena kazenska ovadba. Osumljenec je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor, kriminalisti pa v sodelovanju s tujimi policisti iščejo možne sostorilce.

 

Ugotovljeno, je bilo, da  se  je osumljenec 04. oktobra z ukradenim osebnim avtomobilom in ukradenimi regstrskimi tablicami, okoli tretje ure zjutraj pripeljal do bančnega avtomata na omenjeni lokaciji. Bankomat je s pomočjo plinske  eksplozije razstrelil in tako prišel v
notranjost trezorskega dela bankomata. Iz njega je odtujil nekaj kaset z manjšo količino denarja, hkrati pa je z  eksplozijo povzročil  večjo materialno škodo tudi na objektu trgovine v neposredni bližini. Osumljenec je takoj po tem pobegnil s kraja dejanja, vendar so ga policisti kmalu izsledili na enem izmed parkirišč na območju Bežigrada v trenutku, ko se je pripeljal do drugega ukradenega avtomobila, ki ga je imel pripravljenega za nadaljnji beg in mu odvzeli prostost. Med preiskavo obeh ukradenih avtomobilov, za katera se je izkazalo, da sta bila ukradena na območju Ljubljane 14 dni pred izvrštvijo vloma, so policisti našli pripomočke, s katerimi je moški povzročil plinsko eksplozijo bankomata.

Osumljenec je trenutno pridržan v priporu, kriminalisti pa v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi iščejo možne sostorilce in povezanost z identičnim vlomom v bankomat nekaj dni prej na Zaloški cesti.

policisti so v avtu našli in zasegli pripomočke za eksplozijo: plinska jeklenka z nameščeno plastično cevjo, daljši električni kabel in manjši akumulator kot vir električne energije in nekaj ročnega orodja)