Policisti Policijske postaje Zagorje ob Savi so včeraj na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri osumljencu, pri katerem pa so med drugim našli tudi skoraj 2000 kosov različnih pirotehničnih izdelkov.

Pirotehnika je bila zasežena, zoper mladoletnega kršitelja pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Starši, pogovorite se s svojimi otroki glede pirotehničnih izdelkov. Ne glede na to, da se bliža konec leta in se ljudje radi poveselijo – žal tudi s petardami in raketami, je v Sloveniji prodaja pirotehnike dovoljena le med 19. in 31. decembrom, uporaba pa samo od 26. decembra do vključno 1. januarja. Neupoštevanje navedenih datumov je kršenje zakona, kar se lahko neugodno konča. Seveda pa je potrebno tudi opozoriti, da lahko neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov vodi tudi do hujših poškodb (npr. opekline, raztrganine rok in poškodbe oči, do katerih pride prav zaradi eksperimentiranja s pirotehničnimi snovmi, neodgovornosti posameznika in neupoštevanja navodil proizvajalca), česar pa si – sploh v prazničnih dneh – nihče ne želi. Naj nekaj sekund bleščavosti in zabave ne zaznamuje celega življenja!