Poljakom ekipna tekma v Planici, Slovenija tretja

vir: planica.si

Slovenska četverica je osvojila tretje mesto na ekipni preizkušnji v poletih za svetovni pokal v smučarskih skokih na finalu sezone v Planici. Zmagala je Poljska (1627,9 točke), drugo mesto je osvojila Nemčija (1619,8). Slovenija v postavi Anže Semenič, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc je bila tretja z osvojenimi 1603,1 točke. Letošnji skakalni praznik v Planici se bo sklenil jutri s posamično tekmo najboljše trideseterice skupnega seštevka svetovnega pokala, s katero bo padel zastor na sezono 2018/19.

Prvi se je po zaletu spustil Anže Semenič, ki je poletel 228,5 metra daleč, Peter Prevc se je ustavil pri 212 metrih, njegov brat Domen Prevc je poletel 229,5 metra, Timi Zajc pa 224,5 metra.

V finalni seriji je Semenič poletel deset metrov manj in pristal pri 218 metrih, novi kapetan slovenske reprezentance Peter Prevc je v drugo zajadral 223 metrov daleč in Slovenijo znova postavil na vodilno mesto. Izkazal se je Domen Prevc z 239 metri, zadnji se je spustil Timi Zajc, ki ni razočaral, poletel je 235,5 metra daleč in Slovenija je tako zajadrala na stopničke.

Po koncu prve serije je zadnjič poletel Robert Kranjec in sklenil dolgo in bogato tekmovalno pot. Leteči Kranjec, svetovni prvak v poletih iz leta 2012, je zadnji polet v karieri opravil pred 21.200-glavo množico navijačev, ki danes uživajo v dolini pod Poncami. Njegov zadnji polet v karieri je bil že njegov rekordni 212. prek dvestometrske daljave.

“Hvala navijači! Hvala za navijanje ob vsakem poletu za mene in hvala, ker ste navijali za ekipo,” je po poslovilnem poletu, ki je imel poseben čustven naboj, dejal Kranjec, ki je v finalni seriji ekipne tekme Petru Prevcu predal kapetanski trak.