Ponovitev Štilčkov

Za vse filmoljube – letos bodo prestižno filmsko nagrado Oskarje podelili že 92. zapored. Prireditev bo potekala v Dolby Theatru v Los Angelesu v Kaliforniji 10.februarja 2020.

Za vse tiste Zasavce pa, ki vam je bolj pri srcu gledališče, pa vam bodo z lokalnimi Oskarji – Štilčki znova »postregli« mladi umetniki iz Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje.

Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje deluje že od leta 1964. Pričelo se je z gledališkim krožkom na Cankarjevi šoli pod mentorstvom takratne učiteljice Nande Guček, ki je kot režiserka zbrala igralce ter igre in tako so pričeli z otroškimi predstavami. Kmalu so se iz šole preselili v sosednji Dom Svobode, kjer so ostali do danes. V gledališču sodeluje okrog 30 gledališčnikov – včasih več, drugič manj, pa vendar vedno kot uspešna ekipa.

Štilčki so sedaj že tradicionalna zasavska gledališka prireditev, saj jo mladi gledališčniki na oder postavljajo že enaindvajsetič. Letošnjo je režiral Mirza Ribič. Poleg podelitve priznanj članom gledališča si lahko  obiskovalci vsako leto ogledajo nove in nove prigode iz lokalnega okolja, ki jim v interpretaciji teh mladih talentiranih amaterskih gledališčnikov izvabljajo salve smeha in solze v oči. Nekaj prvih let so v gledališču Dom Svobode v Trbovljah pripravili dve zaporedni predstavi v mesecu januarju, ker pa so vsako leto sedaj že več let zapored vse vstopnice hitro razprodali, pa so se letos odločili, da Štilčke 2020 ponovijo še enkrat. Več o predstavi na tej povezavi.

Tako poleg predstav, ki so Trboveljčane zabavale pretekli petek in soboto, vas gledališčniki  vabijo v svojo družbo na Kulturni dan v kulturni hram – v soboto, 8. februarja 2020 ob 19.30 v Dom Svobode v Trbovljah. Vsi tisti, ki ste letošnje Štilčke zamudili, ali pa preprosto ker vstopnic niste več dobili – v prodaji bodo spet od srede, 5.2.2020 pa do sobote 8.2.2020 uro pred predstavo. Vabljeni!