Po torkovih sedmih potrjenih okužbah z novim koronavirusom so včeraj odkrili še 6 dodatnih okužb.

Zato je  Vlada RS sklenila ponovno uvesti obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih in v javnem prevozu in obvezno razkuževanje rok.

Glede na to, da se okužbe z virusom SARS-CoV-2 še pojavljajo, se je potrebno v največji možni meri zaščititi pred okužbo in to je mogoče storiti z obvezno uporabo zaščitne maske in razkuževanjem rok.

Sprejeti ukrep velja že od danes.

Kako dolgo bo sklep veljal, ni znano, odločitev bo Vlada pretehtala vsakih 14 dni glede na epidemiološko situacijo v naši državi.

Vse tiste, ki v prihajajočih dneh planirate dopust preko naših meja, pa je potrebno opozoriti, naj pozorno spremljajo dogajanje v tujini. Epidemiološka slika glede novega koronavirusa v posamezni državi se lahko hitro spremeni, zato se bo Vlada odločala tudi o sprejemanju dodatnih ukrepov in morebitnih spremembah režima na meji za vstop v Slovenijo.

Infektologinja Bojana Beović je na torkovi novinarski konferenci povedala, da je ob spoštovanju ukrepov verjetnost okužbe na Hrvaškem enaka kot v Sloveniji, kot človek, ki živi v Sloveniji pa meni da bi lahko dopust na Hrvaškem letos tudi izpustili in ostali v sredini, ki jo poznamo, saj je tam najmanjša možnost, da bi prišlo do okužbe z novim koronavirusom.