Prostovoljstvo je oblika dela, za katerega oseba, ki ga opravlja, ne dobi plačila. Gre za delo, ki ga prostovoljec po svoji svobodni volji in brez pričakovanja plačila ali neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase, opravlja v dobro drugih ali v splošno korist. In ravno zaradi njihove nesebične pomoči je prav, da se tistim najbolj zaslužnim prostovoljcem zahvalimo vsaj s podelitvijo priznanja za njihova dela.

V mesecu novembru še poteka javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2021 za izbor najzaslužnejših prostovoljk, prostovoljcev, prostovoljskih organizacij in prostovoljskih projektov iz zasavske regije.

Lani so naziv najzaslužnejših prostovoljcev prejeli prostovoljec Rdečega križa Litija Žiga Rappl iz Litije, ustanoviteljica in predsednica Društva za zdravilne rastline Zasavje Cvetka Drnovšek iz Zagorja, prostovoljec Rdečega križa Trbovlje Borut Sever, prostovoljec Društva EKO krog Matic Rotar iz Hrastnika ter prostovoljka Mladinskega centra Hrastnik Marjana Potočin. V kategoriji prostovoljska organizacija je naziv prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje – mesto med projekti pa Projekt upokojenih šivilj – 10.500 mask v šestih dneh, Štab civilne zaščite Hrastnik in predstavnica šivilj Jolanda Kunstič.

Tudi v okviru letošnjega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2021 bodo podeljeni štirje nazivi Prostovoljec zasavske regije 2021 posameznicam in posameznikom po posameznih občinah (Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik, Trbovlje), en naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 najbolj zaslužni prostovoljski organizaciji iz zasavske regije in en naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2021  uspešnemu prostovoljskemu projektu/programu oziroma akciji iz regije.

Zato vabljeni, da do prihodnjega petka 26.11.2021 predlagate kandidate, organizacije in projekte za pridobitev nazivov v okviru javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2021.  

Predloge lahko oddate z elektronskim obrazcem, ki ga najdete na spletni strani www.consulta.si ali jih pošljite po elektronski pošti na naslov [email protected].

V mesecu decembru bo nato potekalo javno glasovanje za tiste kandidate, ki bodo po mnenju strokovne komisije prišli v ožji izbor. Glasovali boste lahko prav do 31. decembra 2021, 10. januarja 2022 pa bodo javno objavljeni prejemniki nazivov.

Več informacij o natečaju lahko dobite na [email protected] in na telefonski številki 059 927 619.