V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 539 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 170 dogodkov, s področja javnega reda in miru 165 dogodkov in s področja prometne varnosti 176 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzne tatvine, 16 tatvin, 15 vlomov in 13 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so posredovali policisti v treh primerih prijave nasilja v družini, v vseh treh so kršiteljem izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja prometne varnosti so obravnavali 40 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in dve nesreči v katerih sta umrli dve osebi. O obeh smo že posredovali informacije. Večkratnim kršiteljem CPP so zasegli 4 vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 58 krat na javnem kraju in 19 krat v zasebnem prostoru.

Zoran Đurković, preklic iskanja pogrešane osebe

Preklicujem naše obvestilo o iskanju pogrešanega Zorana Đurkovića iz Ljubljane, saj je bilo z analizo DNK potrjeno, da je bil slednji najden mrtev  5.5.2018, v večernih urah v gozdu nad Mazijevo potjo proti Grmadi. Opravljen je bil ogled kraja  ter  ugotovljeno, da smrt ni posledica kaznivega dejanja.

Poglejmo še s čem so se med drugim ukvarjali zasavski policisti

PP Trbovlje

V četrtek  je neznani voznik na bencinskem servisu v Trbovljah v vozilo natočil  za  65 evrov goriva in s kraja odpeljal, ne da bi natočeno gorivo plačal. Za neznancem še zbirajo obvestila.

V petek je na parkirišču v Trbovljah neznani voznik trčil v parkirano vozilo  in  s  kraja  odpeljal  ne  da  bi  o tem obvestil lastnika oziroma policijo. Za voznikom policija še zbira obvestila.

V nedeljo v večernem času je 36-letni voznik osebnega avtomobila vozil po pločniku v Trbovljah in pri tem ogrožal pešce. Kršitelju je bila izrečena globa.

PP Zagorje

Policisti so bili obveščeni o tatvini kanalet, ki so bile zložene na delovišču regionalne ceste. O kaznivem dejanju policisti zbirajo obvestila in pišejo kazensko ovadbo.

Na policijski postaji se je zglasil oškodovanec kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari, saj mu je storilec poškodoval parkiran osebni avtomobil. O dogodku bo seznanjeno okrajno državno tožilstvo.

Patrulja je bila obveščena, da naj bi osebe  s kontejnerja z železom, last prijavitelja, izvršili tatvino železa. Na kraju je bilo ugotovljeno s strani patrulje in prijavitelja, da ni prišlo do tatvine oziroma iz kontejnerja niso nič vzeli.

Po naročilu OKC je patrulja odšla v Zagorje ob Savi, kjer je voznik osebnega vozila kršil določila 5. odstavka 65. člena Zakona o pravilih cestnega prometa. Izdano mu je bilo obvestilo o prekršku.

Patrulja je imela v postopku voznika električnega skuterja, ki je storil več cestno prometnih prekrškov. V postopku je ugotovljeno, da je pozitiven na prepovedano drogo. Odrejen je bil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Policisti so bili obveščeni o glasni glasbi. Pregledana je bila okolica, kjer naj bi bila glasna glasba, vendar ni bilo zaznane glasbe oziroma kršitve.

Po obvestilu občana je policijska patrulja odšla v Zagorje ob Savi, kjer naj bi voznik z vozilom zaparkiral drugo vozilo. Pred prihodom patrulje na kraj je bilo vozilo umaknjeno.

Na Policijski postaji se je zglasil oškodovanec kaznivega dejanja Zatajitve, saj mu je storilec kaznivega dejanja v Kranju vzel izgubljen telefon. Zagorski policisti so zadevo odstopili na pristojno PP.

Na relaciji Mlinše – Izlake je voznik osebnega avtomobila zbil srno.