RD HERZ ŠMARTNO : ŠD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK

34 : 26  (18 : 13)

V Šmartnem je bilo vse pripravljeno za slavje po tekmi, saj je bilo prvo mesto že oddano za RD Herz Šmartno. Gostje iz Škofljice so skozi celotno sezono igrali dobro, vendar jim je za sam vrh zmanjkalo nekaj točk. Domača ekipa je začela zelo dobro, takoj povedla s 3:0 ter imela pobudo, tako da je moral gostujoči trener Aleš Repina že v 10. minuti vzeti minuto odmora. Vendar to ni pomagalo. Domača ekipa je bila sproščena in razigrana, kmalu je bilo na semaforju že 12:6. Gostje so le uspeli znižati na 13:10, ampak do polčasa so domači rokometaši spet povišali na +5. V drugem polčasu nadaljevanje dobre igre domačih, ki so na krilih navijačev igrali vedno bolje. Razlika se je povečevala in znašala že +10 zadetkov pri rezultatu 31:21. Domači trener Filip Gradišek je skozi celotno tekmo rotiral igralce ter vzdrževal visok ritem. Priložnost za dokazovanje so dobili vsi rokometaši. Dobrih 500 gledalcev je na nogah pričakalo konec tekme, skozi celotno tekmo pa so bučno navijali za domačo ekipo Herz Šmartno. Po tekmi je sledilo nepopisno veselje vseh v celotni dvorani, Šmarčani so si nadeli zmagovalne majice in zasluženo prejeli medalje in pokal za 1. mesto v 1.B državni rokometni ligi!!

Šmartno pri Litiji (06.05.2017), Dvorana Pungrt, gledalcev: 500, sodnika: Dejan in Igor Ivančič, delegat: Nedeljko Potočnjak.

Herz Šmartno: M. Sadar (1 obramba), Strmljan 10, Ribarič 2, Cirar, Bahovec 3, Žižek 1, Šmejc, L. Poglajen 1, Muratovič (7 obramb), Ža. Pregelj, A. Sadar 2, Bučar 1, Avsec 5, Močnik 5, Žurga 4, Kukovica (1 obramba). Trener: Filip Gradišek.

Škofljica Pekarna Pečjak: Šega (2 obrambi), Nered 4, Glavič 2, Pangerc 2, Regner 2, Žnidaršič 3, Zgonec, Knez 1, Vidmar, Marolt 3, Lešek 7, Hrvatin, Štavar (9 obramb), Purkart, Batinič 2. Trener: Aleš Repina.

Sedemmetrovke: Herz Šmartno  4 (3), Škofljica Pekarna Pečjak  3 (3).

Izključitve: Herz Šmartno  10 minut, Škofljica Pekarna Pečjka  6 minut.