Temperature na termometrih že kažejo, da poletje trka na vrata in v vročih poletnih dneh prav vsem paše malce poletne osvežitve. Poleg hladne pijače ali sladoleda prija tudi osvežitev v bazenu. Mnogi prebivalci zato že razmišljajo, da bi napolnili svoj bazen.

Vendar pozor!

Ker za napolnitev bazena natočimo kar precej litrov vode, s tem pride do nenadne izgube večje količine vode v sistemu in kontrolni sistem to izgubo zazna kot  puščanje oziroma defekt. Dežurni delavci Komunale morajo ta defekt poiskati na terenu in ga odpraviti. Iščejo torej napako, ki je v bistvu ni, zato Komunala Trbovlje občane poziva, da o polnjenju bazenov dosledno obveščajo enoto vodovoda.

Obvestilo lahko pošljete po elektronski pošti na naslov [email protected] ali pokličete na dežurno telefonsko številko 041 758 568.

Polnjenje bazenov dovoljeno le preko hišnega (internega) vodovodnega omrežja. Odvzem vode iz hidranta brez predhodnega soglasja komunale ni dovoljen. Pitna voda iz hidrantnega omrežja je namenjena za čiščenje občinskih cest, zalivanje zelenic, izpiranje kanalov, utrjevanje cestišč ali druga gradbena dela, za javne prireditve, protiprašno škropljenje občinskih cest in za polnjenje cistern, vendar le ob soglasju upravljavca javnega vodovoda pod pogojem, da razmere na vodovodnem omrežju to dopuščajo.

Če boste torej pričeli poletno kopalno sezono na svojem vrtu, ne pozabite pred polnjenjem bazena tega sporočiti na Komunalo.