Prvo pomladno sonce kar kliče v naravo, na sprehode in k druženju. Vendar pa nas prijetno vreme ne sme premamiti, saj nas tovrstno zbiranje lahko kar drago stane.

Ta konec tedna bodo policisti preverjali ali spoštujete prepovedi gibanja in zbiranja na prostem. Kot verjetno veste, odlok  prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javna mesta in površine ter gibanje izven občine vašega stalnega ali začasnega prebivališča (razen če ni z odlokom določeno drugače).

Pričakujete lahko, da vas bodo zasavski policisti preverjali na lokacijah kot so parki, igrišča, lokalne sprehajalne poti, izletniške točkeSeveda bodo lokacije preverjanja spreminjali. Nadzor bo potekal tudi na avtocestah, ter na drugih državnih in lokalnih cestah – predvsem tam, kjer poti vodijo do priljubljenih turističnih točk.

Povsod je lepo, a doma je najlepše. Naj vam bo ta pregovor vodilo v prihodnjih dneh, ko vas bo vleklo ven na sonček. Širjenje epidemije koronavirusa je mogoče zajeziti le z izogibanjem stikov in z zadrževanjem doma. Ostanite doma zaradi sebe in drugih, vonjajte pomlad in ujemite sončne žarke z domačega okna ali balkona oziroma če ste doma v hiši z lastnim dvoriščem, preživite urico na prostem prav tam. Vse ostale pešpoti, parki in igrišča, sprehajališča ob morju ali jezerih vas bodo počakala. Če boste zdravi. Zato ostanite doma in ostanite zdravi.