V skladu z zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila spremljanja volilne kampanje ob predčasnih volitvah v Državni zbor RS, ki bodo 3. junija 2018.

Volilna kampanja za državnozborske volitve, ki bodo 3. junija 2018, se prične 4. maja in zaključi 1. junija 2018 ob 24. uri.  V tem času bo portal spremljal dogajanje z novinarskimi prispevki.

Uredništvo bo o obsegu, načinu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

V izogib sovražnemu govoru in klevetanju ne bomo objavljali vsebin, ki bi vsebovale te elemente.

Plačani volilni oglasi z oglaševalsko vsebino bodo v skladu z uredniško politiko objavljeni z navedbo naročnika, ki je v skladu z Zakonom o medijih odgovoren za resničnost in točnost navedb. Pogoji in cenik oglaševanja za čas kampanje na portalu so za vse kandidatne liste enaki.

Objavljane bodo tudi strokovno izvedene meritve javnega mnenja oziroma različne ankete, ki bodo prikazovale utrip kampanje in končne izide volitev. Izvajalec, naročnik in metodologija raziskav bodo objavljeni oziroma navedeni.

*Cenik objave oglasnih pasic, PR člankov in PR člankov z video zapisi v portalu Naše Zasavje

*Cene so brez ddv-ja

Oglasne pasice bodo postavljene in vidne na vstopni strani portala Naše Zasavje. PR članki pa v posebnem zavihku volitve 2018.

Za naročila in pošiljanje oglasov, pritožbe in vse informacije glede izvajanja splošnih pravil v času volilne kampanje uporabljajte izključno poštni naslov [email protected].

*Ob tem navedite tudi vse potrebne svoje podatke, vključno z vašo obstoječo telefonsko številko.