V skladu z Zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila za spremljanje volilne kampanje za lokalne volitve, ki bodo 20. novembra 2022.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 20. oktobra 2022 in končala 18. novembra 2022 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal Naše Zasavje v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja, povezana z volitvami.

Uredništvo portala Naše Zasavje bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, za katere ni nobenega dvoma, da pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani portala https://nase-zasavje.si/.

OGLAŠEVANJE V ČASU LOKALNIH VOLITEV 2022

Portal Naše Zasavje  bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni naročnik, izvajalec, in metodologija raziskave.

Uredništvo