Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali  prometno nesrečo v Hrastniku; na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica z osebnim avtomobilom zapeljala na nasprotni pas, zaradi česar je trčila v nasproti vozeče vozilo. V nesreči so bili lažje poškodovani vsi udeleženi vozniki in potniki. Sledi prekrškovni postopek.

V soboto so bili obveščeni, da so očitno neznano osebo motili na novo postavljeni prometni znaki na Marnem, saj jih je vse odstranila. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

V nedeljo zjutraj so bili obveščeni o onemogli osebi v stanovanju; ko so se odpravili na kraj dogodka, so ugotovili,  da je moški padel v stanovanju, ter ne more vstati. Gasilci odprli vhodna vrata (zaradi česar je bilo izdano potrdilo o vstopu v stanovanje), moški pa je bil odpeljan na zdravljenje v SB Trbovlje.

Nadalje so bili obveščeni še o prometni nesreči na parkirišču, kjer je neznani voznik trčil v parkirano vozilo prijavitelja, ga poškodoval in s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

PP Trbovlje

V petek je  na Trgu revolucije v Trbovljah prišlo do tatvine, kjer je neznani storilec na predrzen način občanki odtujil torbico. Z dejanjem je občanko oškodoval za približno 250 EUR.

Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog, ker je na javnem kraju žalil občana in s tem kršil javni red in mir. 

V nedeljo je  v gostinskem lokalu občan žalil tam zaposlene in kraj zapustil še pred prihodom policistov;  policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Okoli 17. ure se je na cesti iz Trbovelj proti Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in kombija. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Zagorja zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.  Pri tem so se lažje telesno poškodovali povzročitelj, potnik v njegovem vozilu in potnika v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policisti so bili obveščeni o kršenju nočnega miru in počitka v gostinskem lokalu. Pri kontroli so zaznali, da se v lokalu nahajajo gostje po dovoljenem času, o čemer bo o zadevi seznanjen stvarno pristojni prekrškovni organ.

PP Litija

V petek je voznik v okolici Litije z vozilom trčil v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogojih odstopili od obravnave prometne nesreče.

Okoli 11.40 so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Neznani voznik osebnega vozila  je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo in ne da bi nudil podatke udeležencem ali o tem obvestil policijo, odpeljal s kraja nezgode. Policisti o tem še zbirajo obvestila in bodo zoper povzročitelja v primeru izsleditve ustrezno ukrepali.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču v Ljubljani, kjer je do sedaj neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke ali o tem obvestil policijo. Policisti PP Ljubljana Moste nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PP Zagorje ob Savi

V soboto, nekaj pred 18. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti od Izlak proti Mlinšam, v kateri je bil udeležen motorist. Ugotovljeno je bilo, da je v ovinku zapeljal izven cestišča in trčil v manjše drevo. Oba s sopotnico sta padla z motorja, motor pa je nato padel v strugo potoka. Oba motorista sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so med postopkom ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,02 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Na območju Strahovelj je bila občanu zasežena neznana snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo so imeli v večernem času v policijskem postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve 3. točke 4. odstavka 105. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.