Pred občino Hrastnik leto polno naložb

Občina Hrastnik ima za prihodnje leto v načrtu vrsto investicij. Tako se bo med drugim lotila urejanja obrtno-industrijske cone in gradnje kanalizacijskega omrežja ter prenovila kulturni dom. Konec februarja naj bi bila končana tudi prenova prve faze tržnice, vrednost naložba pa znaša skoraj 160.000 evrov.

 

OBRTNO-INDUSTRIJSKA CONA TER KANALIZACIJSKO OMREŽJE

Občina bo začela urejati obrtno-industrijsko cono s cestno-komunalno infrastrukturo za gradnjo proizvodnih objektov Steklarne Hrastnik in Tovarne kemičnih izdelkov Hrastnik. Vrednost projekta, ki bo potekal tudi leta 2021, znaša nekaj več kot štiri milijone evrov, od tega bodo iz dogovora za razvoj regij pridobili 3,3 milijona evrov, okrog 700.000 evrov pa bo iz občinskega proračuna, so povedali na občini. V nabor projektov dogovora za razvoj regij je občina prijavila tudi gradnjo petkilometrskega kanalizacijskega omrežja. Vrednost projekta znaša 2,3 milijona evrov, od tega je občina iz EU in države pridobila 1,6 milijona evrov, iz občinskega proračuna pa je zagotovljenih 636.000 evrov. Ta projekt se bo predvidoma končal leta 2022.

KULTURNI IN GASILSKI DOM

Junija prihodnje leto naj bi občina končala prenovo tamkajšnjega kulturnega doma. Naložba je ocenjena na skoraj 440.000 evrov, od tega je občina 118.500 evrov nepovratnih sredstev pridobila od gospodarskega ministrstva. Prav tako junija naj bi se končala tudi gradnja Gasilskega doma na Dolu. Predvidena vrednost objekta znaša okoli 490.000 evrov, prispevek občine pa bo znašal 120.000 evrov. V novem domu, ki bo imel dve etaži, bodo večnamenska dvorana, garaže, garderoba, delavnica, poveljniška soba, razdelilna kuhinja in sejna soba.

PODVOZ NA CESTI HERMANA DEBELAKA

Do konca aprila se bo predvidoma končala prenova podvoza na cesti Hermana Debelaka, ki vključuje razširitev in poglobitev podvoza, tako da bo omogočen dostop osebnim in manjšim tovornim vozilom. Posodobljeni bodo tudi dostopi in komunalna infrastruktura. Vrednost del je ocenjena na 645.000 evrov, od tega bo občina prispevala 40 odstotkov sredstev.