Pred vrati glasbeni festival F52

Litijski glasbeni festival že šesto leto zapored zagotavlja možnost lokalnim glasbenim skupinam, da nastopajo pred domačim občinstvom, obiskovalcem pa obljublja nepozabno doživetje rockovske glasbe in noro zabavo.

 

Legendarno in idilično prizorišče pred gradom Ponoviče žal zaradi varnostnih razlogov ni več primerno za izvedbo tovrstnih prireditev in zato se Festival F52 seli na novo lokacijo – na parkirišče Mladinskega centra Litija pred starodavno Ukmarjevo vilo, ki bo zasijala v soju festivalskih luči. Lokacija bo sedaj dostopnejša, tako za lokalne prebivalce kot tudi tiste, ki bi radi prispeli z vlakom.

Za uvod se vam bodo predstavili mladi talenti Glasbene šole Kokalj, nadaljevanje bogate tradicije litijskih rockovskih zasedb bodo zagotovili že znani Pink Panker in čisto sveži band Phantomia. Mlad, a definitivno band s potencialom, ki hitro dobiva na prepoznavnosti je skupina Fat Butlers. Predstavili se bojo tudi legende slovenske alter in underground scene Demolition Group.

Premierno bodo v Litiji nastopili Koala Voice, zasavski band, ki žanje neverjeten uspeh in slavo, kot glavni nastopajoči, ki bodo dokončno zapečatili letošnji F52, pa so Šank Rock, brez katerih si slovenske rock glasbe sploh ne moremo zamisliti.

Festival se bo pričel v soboto, 31. 08. ob 15. uri z zabavnimi in adrenalinskimi dnevnimi aktivnostmi, zvečer pa bo poleg kvalitetne glasbe in pravega rock vzdušja poskrbljeno tudi za kulinarično popestritev.

Karte so na voljo na spletni strani: mojekarte.si in njihovih prodajnih mestih, za študentski in dijaški popust pa se lahko oglasite na Klubu litijskih in šmarskih študentov. Mlajšim od 16 let je vstop na prireditev dovoljen v spremstvu staršev.

Naj rock glasba zadoni tudi v središču Litije!