V zadnjih 48ih urah  je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 276 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 97 dogodkov, s področja javnega reda in miru 129 dogodkov in s področja prometne varnosti 128 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 9 tatvin, 4 vlome in  5 poškodovanj tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami, 14 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 31 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 47 krat na javnem kraju in 15 krat v zasebnem prostoru, dve osebi sta bili pridržani. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so policisti zasegli 11 vozil.

Vlomi v objekte:

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 4 vlome in sicer 3 vlome v hiše (na območju Logatca in Šiške 2x)  in 1 vlom v stanovanje v Centru Ljubljane. V vseh primerih so storilci odtujili nakit in gotovino, lastnike pa oškodovali za nekaj sto evrov.

Drzni tatvini:

15. 6. 2018 dopoldne so bili policisti obveščeni o drzni tatvini v Logatcu. Ugotovljeno je bilo, da so storilci zamotili oškodovanko s tem, da so se predstavljali kot delavci, ki bodo na tem območju polagali kable. V tem času so ji iz hiše odtujili nekaj tisoč evrov gotovine in nakit.

16. 6. 2018 okoli 20. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na Dunajski cesti v Ljubljani.

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da sta za zdaj še neznana storilca peljala mimo oškodovanke s skuterjem ter ji  iz košare na kolesu odtujili torbico. Z dejanjem sta jo oškodovala za nekaj sto evrov.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami:

Policisti so bili 16. 6. 2018 nekaj po 20. uri obveščeni o prometni nesreči s poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik osebni avtomobil znamke Hyundai ustavil na dovozu avtobusne postaje ob Zaloški cesti.  Pri odpiranju voznikovih vrat   je z vrati trčil v kolesarko, ki je takrat pravilno pripeljala po kolesarki stezi Zaloške ceste iz smeri Trubarjeve ulice. Po trčenju je kolesarka padla po tleh in se poškodovala.

Glede okoliščin nesreče policisti še zbirajo obvestila.

Nesreče pri delu:

16. 6. 2018 okoli 19. ure so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu v Trbovljah. Ugotovljeno je bilo, da se je pri spravilu lesa poškodoval moški. In sicer se je pri vleki lesa  z vitlom odtrgala veriga, ki je moškega zadela v glavo. Poškodovani je bil odpeljan naprej v SB Trbovlje, nato pa v KC Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je utrpel hude telesne poškodbe.

Z zbiranjem obvestil bodo policisti nadaljevali.

Jamska nesreča:

16. 6. 2018 okoli 11. ure so bili policisti obveščeni o jamski nesreči v Rakovem Škocjanu. Ugotovljeno je bilo,  da se je v Tkalča jami na območju Rakovega Škocjana pripetila jamarska nesreča in sicer je ena oseba zdrsnila v jamo ter si zlomila nogo. Aktivirani  so bili jamarski reševalci. Na kraj je bilo ugotovljeno, da je drž. Italije pri spustu v jamo zdrsnila  na varovani poti in si pri tem zlomila nogo. Poškodovana je bila sicer primerno opremljena in obuta za spust v jamo. Iz jame so jo prinesli jamarji jamarske reševalne službe, nakar je bila odpeljana v KC Ljubljana.

 

Pripravila:

MajaCiperle Adlešič