V preteklih 48-urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 375 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti obravnavali kar nekaj tatvin, oropana je bila specializirana trgovina, zgodila se je huda prometna nesreča v kateri je prišlo do trka kolesarke v peško, obravnavali pa so tudi požar v restavraciji. V enem od stanovanjskih blokov je osumljenec vlomil v poštni nabiralnik, ter z ukradenimi ključi vstopil v stanovanje.

 

 

DRZNI TATVINI:  V soboto so policisti dobili klic o drzni tatvini iz hiše v Dragomerju, ki jo je neznani storilec izvršil dan prej. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec zavedel oškodovanca in ga zvabil za hišo pod pretvezo, da si ogledala lokacijo, kjer se bodo izvajal dela s strani telekomunikacijskega podjetja. V tem času je drug storilec izvršil tatvino nakita. Drzna tatvina se je zgodila tudi na počivališču Lukovica; po do sedaj zbranih obvestilih, je neznani storilec izvršil tatvino torbice z denarjem in dokumenti iz parkiranega vozila, v katerem je spal.

 

POSKUSI ROPA IN ROP SPECIALIZIRANE TRGOVINE:

Včeraj so bili policisti obveščeni o poskusu ropa na ploščadi pri Ajdovščini. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta neznana storilca oškodovancu poskušala ukrasti telefon, pri tem pa sta ga fizično napadla. Po dejanju sta zbežala, telefona pa mu nista uspela odtujiti. Zaradi poškodb je sam iskal zdravniško pomoč v kliničnem centru, od koder je bila policija odveščena o dogodku, v petek pa se je zgodil rop specializirane trgovine v centru mesta. V prodajalno je vstopil neznani moški in se zanimal za nakup nakita, ter prodajalko medtem, ko je ta odpirala eno od vitrin, posprejal s solzivcem in iz vitrine pobral nakit ter zbežal. V dejanju je nastalo za nekaj tisoč evrov materialne škode.

OPIS NEZNANCA: star med 25 in 30 let, visok med 170 in 175 cm, normalen postave, oblečen v temno daljšo jakno, na glavi pa je nosil črno kapo s šiltom.

 

 

PROMETNA NESREČA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI:

V soboto je na Prešernovem trgu prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi kolesarka in peška. Policisti so ob prihodu ugotovili, da je kolesarka trčila v peško ki je stala na trgu, po trčenju pa je slednja padla po tleh in se poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela hude telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

 

POŽAR V RESTAVRACIJI:

Včeraj je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v restavraciji na Šmartinski cesti (na območju BTC). Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. V zgodnjih jutranjih urah so si ogledali prizorišče požara tudi kriminalisti, po prvi oceni pa naj bi nastalo za več tisoč evrov materialne škode.

 

VLOMIL V POŠTNI NABIRALNIK IN VSTOPIL V STANOVANJE:

Na PP Bežigrad so policisti ovadili 38-letnega osumljenca, ki je vlomil v poštni nabiralnik v stanovanjskem bloku na Hrbersteinovi ulici v Ljubljani in iz njega je odtujil ključe stanovanja ter tako neovirano vstopil v stanovanje, v katerem je ukradel denarnico. Z odtujeno bančno kartico je v nadaljevanju poskušal opraviti nekaj dvigov gotovine na bankomatih, kar pa mu ni uspelo.

Policisti svetujejo, da ključev stanovanja ali hiše ne puščamo na »predvidljivih« mestih, kot so poštni nabiralniki, podboj vrat, pod cvetličnim koritom, v čevlju, itd., saj tako olajšamo morebitnim vlomilcem vstop v naše domove.