Pričela se je pomembna investicija za izboljšanje prometne varnosti na državni cesti v Zagorju. Dela so se pričela in bodo trajala predvidoma do konca meseca maja, ko naj bi promet na tem nevarnem križišču pri Šparu urejali s semaforji.

V začetku junija bodo prižgali semaforje

Direkcija RS za infrastrukturo je začela z deli v križišču pri trgovini Spar v Zagorju. Omenjeno križišče bo po novem semaforizirano, s čimer želita občina in država povečati varnost na tem prometno precej obremenjenem delu ceste. Skladno z načrtom in pogodbo bodo dela potekala do konca maja 2018, v kolikor bodo to dopuščale vremenske razmere.

Investicija vredna dobrih 400 tisočakov

Investicija je vključno z davkom vredna 410.000 evrov, od tega bo Občina Zagorje ob Savi prispevala 55.000 evrov za javno razsvetljavo in svetlobno prometno signalizacijo, ostali del investicije pa bo pokrila država. Dela izvaja na razpisu izbrano cestno podjetje CGP iz Novega mesta.

Zaradi začetnih del te dni promet ne bo bistveno moten.

O nadaljnjih posegih in morebitnih spremembah prometne ureditve pa bosta izvajalec in Občina Zagorje ob Savi pravočasno obvestila javnost.

Zakaj ne krožišče?

Zagorjani so veseli, da se bo prometna varnost na tem križišču izboljšala, ob enem pa se mnogi sprašujejo, zakaj ne bo promet urejen s krožiščem, kajti s semaforji bodo prišle tudi stoječe kolone in s tem onesnaževanja zraka.