V Oglarski deželi se je možno seznaniti z eno danes že skoraj izginulih starih obrti – OGLARSTVOM, ki sooblikuje tradicionalno prireditev POD NASLOVOM “OGLARSKA DEŽELA 2017″ in se bo odvijala na ter ob športnem igrišču na Dolah pri Litiji v tednu od 14. 8. -19. 8. 2017.

PROGRAM PRIREDITEV OGLARSKEGA TEDNA NA DOLAH BO POTEKAL TAKOLE:

PONEDELJEK, 14. 8. 2017 OB 16. 00: Slavnostni prižig oglarske kope.

OD TORKA, 15. 8. 2017 DO PETKA, 18. 8. 2017: Večerno druženje ob oglarski kopi.

SOBOTA, 19. 8. 2017 od 15. 00 dalje: Dan Oglarske dežele z bogatim programom:

OKUSI OGLARSKE DEŽELE: kulinarično tekmovanje V PRIPRAVI NAJBOLJŠE “OGLARSKE MAL`CE” Z UPORABO ŽARA Z OGLJEM. Lahko tudi tekmujete.

 

ŽIVLJENJE IN DELO V OGLARSKI DEŽELI: prikaz delovanja gozdarskih strojev in varnega dela v gozdu, zgodovina najdebelejše smreke v Oglarski deželi, kiparjenje v lesu z motorno žago, predstavitev Gozdno gospodarskega načrta Dole 2017-2026, projekt BioVill na Dolah, razglasitev naj vasi, naj domačije in najlepše urejene ter ocvetličene stanovanjske hiše v KS Dole.

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA “LEPOTE OGLARSKE DEŽELE”; spoznavanje Oglarske dežele skozi fotografski objektiv.

DOŽIVETJA OGLARSKE DEŽELE; predstavitev lokalnih obrti in društev na stojnicah, vožnja s kočijo.

SOBOTA ZVEČER OD 20. ure dalje: gasilska veselica z ansamblom Akordi.

Prireditev bo izpeljana pod pokritim šotorom in bo v vsakem vremenu. Poskrbljeno je tudi za bogato ponudbo hrane in pijač.

Dolčani vas vabijo, da spoznate dejavnosti, ki so povezane z oglarjenjem, življenjem in delom v Oglarski deželi ter razvojem podeželja. Dodajajo še, da vstopnine za obiske ni!