Smo že v mesecu juliju in kopalna sezona je na vrhuncu. Osvežitev v vročih dneh še kako prija. V Trbovljah je na voljo bazenski kompleks, ki je kot nalašč za sprostitev, počitek in nabiranje novih moči. Bazen je za kopalce odprt med delavniki od 9. do 18. ure, ob sobotah, nedeljah ter praznikih od 9. do 19. ure.

 

vir: FB, Letno kopališče Trbovlje

Letno kopališče Trbovlje

Kompleks letnega kopališča obsega veliki plavalni bazen (50 x 18m), srednji bazen za otroke (12 x 8m) in bazenček za najmanjše (3 x 2m). Na voljo je veliko zelenih površin, kot tudi površin uporabnih za športne igre kot so odbojka na mivki, namizni tenis, badminton, trampolin, … . Na kompleksu so nameščena otroška igrala, v srednjem bazenu pa tobogan za najmlajše. Omogočeno je tudi večerno plavanje in sicer v juniju in juliju od 20.00 do 22.00 ure, od začetka avgusta dalje pa od 19.00 do 21.00 ure.

Kopališče je namenjeno komercialni rabi, oziroma rekreativnemu plavanju, šolski športni vzgoji, tekmovanju v plavanju, treningu plavalcev ter potapljačev. Na objektu potekajo tudi tečaji plavanja in potapljanja ter razni otroški programi. Bazenski kompleks obišče letno do 40.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Nekaj podatkov za bazenski kompleks:

  • Globina velikega bazena: od 1,20 do 2,05m
  • Globina srednjega otroškega bazena: do 0,45m
  • Globina bazenčka za najmlajše: do 0,20m
  • Kapaciteta: do 1000 obiskovalcev
  • WC: 5 + 3
  • WC invalidi: 1
  • Parkirišče: da – brezplačno
  • Gostinska ponudba: v objektu je gostinska ponudba

Vse posodobitve od leta 2008 dalje (odbojkarsko igrišče na mivki, pokrit gostinski vrt, tobogan za najmlajše, namestitev dodatnih otroških igral, vodna žoga »Hodi po vodi«, prenova prelivnega polja na velikem bazenu, prenova srednjega bazena ter povezava kopalne vode med velikim in srednjim bazenom, itd.) so pustile svoj pečat, vsako  leto namreč beležijo porast števila obiskovalcev.

Edvard Bravec iz Zavoda za šport Trbovlje:

»Tudi v letu 2018 bomo v sodelovanju z DPM 3 x tedensko za naše najmlajše izvajale animacije (razna tekmovanja in igre tako v vodi kot na suhem). Za ne čisto najmlajše pa bomo 2 x tedensko izvajali vodno zumbo ter vodno aerobiko. Prav tako pripravljamo skupne aktivnosti za družine. Seveda bodo na koncu najaktivnejši otroci nagrajeni … s sladoledom, pizzo, vodno žogo, … . Tedenski plani s točnimi dejavnostmi za celo poletje bodo v kratkem predstavljeni in oglaševani,« pojasnjuje Bravec iz Zavoda za šport Trbovlje in zaključuje: »Skupaj z vami si želimo lepega vremena ter upamo, da boste preživeli nekaj prijetnih uric na našem kopališču.«