Danes se je častni občan Zagorja ob Savi Primož Roglič ponovno izkazal. Območnemu združenju Rdečega križa Zagorje je doniral 160 paketov, namenjenih otrokom iz socialno šibkejših družin iz Zagorja. Rogličevi donaciji se je pridružilo tudi trgovsko podjetje Tuš.

V začetku februarja je slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič izdal koledar. Že takrat je Roglič zatrdil, da bo zbrana sredstva od prodaje koledarjev namenil zagorski izpostavi Rdečega križa Slovenije. Predvideno je bilo, da bi z zbranim denarjem peljali otroke iz socialno šibkejših okolij na letovanje, vendar pa je epidemija te načrte preprečila. Tako so izdelali nov načrt – Rogličevi donaciji se je pridružilo še trgovsko podjetje Tuš in tako so skupaj pripravili 160 paketov, namenjenih prav otrokom.

Danes je Primož Roglič pred prostori Rdečega križa Slovenije, območnega združenja Zagorje, pakete tudi predal. Župan Matjaž Švagan je znova izrazil ponos nad Rogličem, ki ni le uspešen športnik, pač pa s svojimi dejanji pokaže, kako velik v resnici je. Krajše slovesnosti, na kateri so sodelovali učenci glasbene šole Zagorje, se je udeležil tudi predsednik uprave podjetja Tuš Andraž Tuš ter prostovoljci Rdečega križa.