V izteku preteklega leta ste lahko glasovali za Prostovoljce zasavske regije 2021. Sedaj so znani tudi prejemniki nazivov  – letos je to po eden prostovoljec iz vsake zasavske občine, ena prostovoljska organizacija in en prostovoljski projekt.

Javni natečaj Prostovoljec zasavske regije izvaja Regionalni center NVO v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Občino Litija, Občino Hrastnik, Občino Trbovlje in Slovensko filantropijo, koordinatorice mreže slovenskih prostovoljskih organizacij. Medijski partner natečaja je zasavski Radio Aktual KUM.

Javni natečaj je potekal po več fazah – v prvi fazi javnega natečaja je potekalo zbiranje predlogov za prejemnike nazivov, od 5. do 31.decembra pa je sledilo glasovanje. Glas za posameznika je preko poslanega SMS sporočila oddalo 211 oseb, za projekt pa 243. Izvedbo in potek glasovanja je nadzorovala komisija sestavljena iz predstavnic vseh štirih občin regije in predstavnice Slovenske filantropije.

Izmed vseh prostovoljcev, ki so kandidirali za naziv, so največ glasov in s tem naziv Prostovoljec zasavske regije 2021 osvojili  Maja Odlazek iz Podkuma, prostovoljka v Kulturnem društvu Podkum,  Mijo Levačič  iz Litije, prostovoljec Društva žarek upanja, Slobodan Filipovič iz Hrastnika, predsednik Kulturno umetniškega društva Veter ter Nataša Pavlovič iz Trbovelj, prostovoljka Društva prijateljev mladine Trbovlje. Naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2021 prejme organizacija Planinsko društvo Hrastnik, naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2021 prejme projekt Prostofer v občini Hrastnik, Zavod Zlata mreža in Občina Hrastnik.

 

Zaradi preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 letos sklepnega dogodka s podelitvijo nazivov ne bo. Prejemniki bodo nazive prejeli individualno na Občinah, prejeli pa bodo tudi  praktične pozornosti Steklarne Hrastnik, d.o.o., in Razvojnega centra Srca Slovenije.

 

Več informacij o prejemnikih nazivov in vtise iz podelitev si boste lahko v prihodnjih dneh prebrali na spletni strani www.consulta.si, v E-obvestilniku Regionalnega centra NVO, v Facebook skupini  ZaNVO – nevladne organizacije zasavske regije in v lokalnih in regionalnih medijih.

Vsem izbranim prostovoljcem še enkrat iskrene čestitke in velik hvala za njihov doprinos družbi!