V četrtek, 10. oktobra 2019, se bodo v Ljubljani na vseslovenskem protestu REŠIMO SLOVENIJO zbrali ljudje iz vse Slovenije. Protest bo opozorilo, da je v naši državi nekaj zelo narobe.

 

Pobudo za protest je dal Franc Kangler, nekdanji poslanec in mariborski župan, danes pa državni svetnik, povod za to je bil izbris dolga družini Janković v višini 29 milijonov evrov, predhodno pa 16 milijonov evrov.  Zahteve protestnikov so zelo raznolike in obširne, od popolne zaustavitve migracij, zaščite pred zvermi, ohranitve bankomatov na podeželju, ohranitve ljubljanske tržnice, dviga pokojnin pa vse do zaščite pred Romi.

Med mnogimi zahtevami protesta je tudi prioritetna izgradnja 3. razvojne osi, ki se nanaša tudi na Zasavje, kajti prometne povezave z ostalo Slovenijo so za ta čas popolnoma neprimerne.

CIVILNE INICIATIVE IN GIBANJA ZAHTEVAJO:

Po vzoru francoskih protestnikov in gibanja rumenih jopičev bodo tudi protestniki v Ljubljani nosili rumene jopiče z napisom Rešimo Slovenijo, kot je tudi ime civilni iniciativi, ki organizira ta protest. Sodelovanje na ljubljanskem Prešernovem trgu je že napovedalo 14 političnih strank in civilnih iniciativ.

Program protestnega shoda Rešimo Slovenijo se bo 10. oktobra začel ob 16. uri na Pogačarjevem trgu, kjer bodo nastopili glasbeniki, pevci, folklorne skupine, osrednji del progama pa bo pred Prešernovim spomenikom ob 17. uri.

Organizirani bodo tudi brezplačni avtobusni prevozi iz mnogih slovenskih mest. Za več informacij obiščite facebook stran Rešimo Slovenijo.

O vseslovenskem protestu smo se pogovarjali tudi s poslancem Državnega zbora Borisom Doblekarjem, človekom, ki je tako v svojem službenem kot prostem času ljudski človek, ki je vedno pripravljen priskočiti na pomoč državljanom, ki se obračajo nanj. G. poslanec, zakaj menite, da bi se moral protesta udeležiti vsak nezadovoljen in zaskrbljen državljan Slovenije?

 “Zato, ker je negodovanja in pozivov k treznosti in resnosti v javnosti vedno več. In ker je aktualna oblast gluha, v parlamentu se ne da stvari obrniti na pravo pot, je potrebno izkoristiti priložnost, da se oblastnike opozori javno s protestom. Dovolj je prvo in drugo razrednih državljanov! Nekaterim posvečenim odpišejo milijone dolgov, drugim zapirajo podjetja za sto evrov dolga, plenijo nepremičnine, birokracija se bohoti, po drugi strani se nerazumno dolgo čaka v postopkih, tako kot v čakalnih vrstah v zdravstvenih ustanovah. Za razne študije gredo na stotine milijonov, ni pa denarja za domove za starejše, vrtce, šole, športno in gasilsko infrastrukturo. Odprtih rok sprejemamo ilegalne migrante, dovoljujejo in z nerazumnimi ukrepi spodbujajo socialni turizem, po drugi strani z visokimi davki in prispevki obremenjujemo delavce, obrtnike in podjetja. Z vedno več socializma in podporo nedela izčrpavajo ljudi, plače in pokojnine so zato nizke, mladi odhajajo v normalne države, kjer so višje plače in boljše življenje. Vsi plačujemo enormne zneske v javno zdravstvo in šolstvo, po drugi strani si moramo sami pomagati z zbiranjem denarja za zdravje, šolanje in letovanje otrok. Milijoni izginjajo v velikih infrastrukturnih projektih, še preden se sploh začne kaj delati, še vedno ni 2.tira, 2. karavanške cevi, 3.razvojne osi, itd. To je le delček razlogov. Slovenija je med najslabšimi državami EU v črpanju EU sredstev! Skratka, vse skupaj gre v napačno smer, česar si Slovenija ne zasluži in to se mora nehati, kajti škoda bo vse večja. Zato je prav, da vsi, brez izjeme dobronamerno opozorimo oblast, da tako naprej ne sme iti več!”