Foto: Slika je simbolična

Komaj dobro so se pričele olimpijske igre v Tokiu, že imamo Slovenci razlog za veselje in ponos. Danes – le šest dni po osvojenem Tour de France  je Tadej Pogačar osvojil bron.

Kolesarska cestna preizkušnja je olimpijske tekmovalce preizkušala po 234 kilometrih trase od parka Mušašinonomori na obrobju Tokia, mimo gore Fudži do cilja na dirkališču Fuji International Speedway. Po celotni progi so kolesarji prevozili 4.865 višinskih metrov.

Novi olimpijski prvak je Ekvadorec Richard Carapaz, po fotofinišu sodeč si je naslov drugouvrščenega priboril Belgijec Wout van Aert, tik za njim pa je v cilj pripeljal naš Tadej Pogačar in osvojil bronasto medaljo.

Pogačarjeva medalja je prva olimpijska medalja za slovensko kolesarstvo.

Mlad in neustavljiv slovenski kolesar je povedal, da  je bila današnja dirka ena najtežjih, kar jih je doslej vozil, saj ne le da je bila trasa naporna, bilo je tudi vroče in vlažno. In kljub temu, da se mu je srebro le za las izmuznilo iz rok, je z rezultatom zadovoljen.

Primož Roglič je na današnji preizkušnji osvojil 28. mesto, Jan Polanc je končal na 43. mestu, Jan Tratnik, ki je večino dirke diktiral tempo glavnine, pa je končal v ozadju.