Na Ministrstvu za zdravje so se odločili, da se prične ponovno postopno uvajanje zagotavljanja nenujnih oblik zdravljenja.

Da ne bi sprejeti ukrepi ob koronavirusu bili vzrok daljšim čakalnim dobam za preglede pri specialistih, bodo v prihodnjih tednih tudi v zasavskih zdravstvenih ustanovah odprli nekatere specialistične ambulante.

Za odprtje nekaterih ambulant so se prvi odločili v Zdravstvenem domu Zagorje. Pulmološka ambulanta dela enkrat na teden že od začetka epidemije, diabetična ambulanta pa v obliki posvetov prek telefona poteka enkrat do dvakrat tedensko. Od prihodnjega tedna dalje bo v nujnih primerih možen tudi pregled in edukacija v Zdravstvenem domu Zagorje, z delom pa bodo pričeli tudi v kardiološki ambulanti.

V Splošni bolnišnici Trbovlje, v Zdravstvenem domu Trbovlje in Zdravstvenem domu Hrastnik se bodo o tem, kdaj in na kakšen način bodo pričeli z  obravnavo ne nujnih pacientov, še dogovorili. Vsi si namreč želijo, da bi delo potekalo varno tako za paciente kot zaposlene. V Splošni bolnišnici Trbovlje predvidevajo, da bi lahko njihove ambulante pričele z delom v roku enega do dveh tednov,  paciente pa bodo praviloma obveščali po telefonu.