Prvi MEPI šoli v Zasavju

Zasavski dijaki, vključeni v Program mednarodno priznanje za mlade – MEPI, so v petek, 27. januarja,  v prostorih Steklarne Hrastnik prejeli bronasta priznanja za dosego zastavljenih ciljev na področju prostovoljstva, veščin, športa in odprave.

Program Mednarodno priznanje za mlade – MEPI je univerzalen, svetovno priznani mladinski program, ki mladim med 14. in 25. letom omogoča, da v svojem prostem času, v okviru neformalnega učenja, z aktivno udeležbo na različnih področjih (prostovoljstvo, veščine, šport in odprava), odkrijejo, razvijejo in uresničijo svoje potenciale. Tako mlade spodbuja k vsestranskemu razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne ljudi, pripravljene na izzive življenja. Do danes je v programu sodelovalo več kot 9 milijonov mladih iz več kot 140 držav.

Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje in Srednja šola Zagorje sta prvi šoli v Zasavju, ki sodelujeta v projektu MEPI, zato so priznanja, ki so si jih dijaki zaslužili že v začetku lanskega septembra, ko so uspešno ‘preživeli’ dvodnevno odpravo, prva v zasavski regiji.