V letošnji četrti izvedbi litijskega festivala F52, ki bo potekal 1 in 2. septembra 2017 pred dvorcem Ponoviče pri Litiji, bodo v dveh večerih nastopile skupine Elvis Jackson, Orleki, Shotdown, Guilty of joy, Artenigma, Magrateja, Neonate, Pink Panker, Perkakšns, Funk Fu in KXX.

PROST VSTOP! ZASTONJ SPANJE…

»Tako kot vsa leta do sedaj tudi letos za vstop ne bo potrebno plačati niti centa. Še več, tisti od daleč – enako velja tudi za goste s pretežko glavo in osebe, ki bodo v času festivala skrbele za nadaljevanje Slovenstva – boste lahko na prizorišču tudi prespali. Brezplačno, seveda. Za skromno sindikalno doplačilo pa boste deležni tudi primerne pogostitve. Vse pa tudi ne more biti zastonj, kaj?«, organizator Medgeneracijsko glasbeno društvo Litija, slikovito in duhovito v sporočilu za javnost opisujejo dogajanje na prihajajočem festivalu.

ZA VSAKOGAR NEKAJ.

V spremljevalnem programu se bodo lahko obiskovalci v obeh dnevih festivala udeležili ustvarjalnih delavnic, uličnega gledališča z improteatrom, barvanja po telesu in poslikave s kano, obiskali »živo knjižnico« in tržnico unikatnih izdelkov.

 

KDO SO IN KAJ POČNEJO ORGANIZATORJI FESTIVALA?

»Sedaj, ko smo  razkrili, kaj vse se bo dogajalo 1. in 2. septembra, lahko povemo tudi nekaj besed o sebi. Kdo smo, kaj počnemo, kaj bi radi bili in tako dalje. Smo mlad, 4-letni festival, ki skuša zapolniti vrzel, nastalo z razpustitvijo Zgaga rock festivala, festivala ŠVIC in tako znova zagnati dogajanje v našem delu Zasavja. Mladi lokalni izvajalci potrebujejo priložnost in če jim tega zaradi trenutnih trendov ne more ponuditi glasbena scena sama, je stvari treba vzeti v svoje roke – narediti svoj festival.«, še dodajajo v predstavitvi.

Kontakt organizatorja

DEJAN BAŠ / GSM 041 443 343 / [email protected]

EVGEN MALIS / 041 578 900 / [email protected]

 

ZGODOVINA FESTIVALA…

“Zgodovina festivala F52 sega v leto 2013, ko je društvo MDG Litija v želji po druženju in oživitvi dogajanja pred dvorcem Ponoviče, organiziralo prvo srečanje litijskih izvajalcev in glasbenih skupin. Mladi festival se je kmalu začel zavedati dejstva, da vsaka uspešna izvedba še ne pomeni napredka. Slednji je namreč tisti, ki šteje.”

“Leta 2015 so tako poleg lokalnih skupin nastopili tudi člani zasedbe Hulahoop, leto kasneje pa je festival napredoval še za eno stopničko. Saj sta kot glavna nosilca na njem nastopila Peter Lovšin s Španskimi borci in Janez Zmazek Žan (Buldožer, Don Mentony Band), ki sta bila nad izvedbo dogodka navdušena, enakih vtisov pa smo bili deležni tudi s strani obiskovalcev. Letošnjo izvedbo bomo nadgradili še za eno stopničko, saj bomo v dveh dneh (1. in 2. septembra) gostili kar dve odmevni imeni: zagorske Orleke in vseslovensko reggae/ska/hardcore punk atrakcijo Elvis Jackson. In tako kot vsa leta do sedaj, znova s prostim vstopom, možnostjo prenočitve in primerno pogostitvijo.”