Prvič po Poti SREČNO – prideš tudi ti?

Če štejete med ljubitelje pohodništva ali imate radi adrenalinske izzive, ste jutri vabljeni na pohod po Poti SREČNO.

Tematsko-turistična pohodna pot Pot SREČNO povezuje občine Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi. Ime 29,7 km dolge poti predstavlja značilen rudarski pozdrav »SREČNO«, saj je rudarstvo stična točka preteklosti vseh štirih občin. Večji del poti vodi skozi razgibano, večinoma hribovito naravo, pot pa popestrijo tudi številni ohranjeni objekti in eksponati tehnične dediščine.

Za premagovanje poti SREČNO boste potrebovali dobro kondicijo in ne le dobro voljo. Premagati bo namreč potrebno kar 29,7 km, od tega 7,7 km na območju občine Laško, 9,3 km na območju občine Hrastnik, 7,8 km na območju občine Trbovlje in 4,9 km na območju občine Zagorje ob Savi. Seveda se lahko odločite in se podate na le del omenjene poti.

 

Organiziran – voden pohod je predviden po naslednji časovnici:

  • 7.30 – štart izpred ŽP v Laškem,
  • med 9.30 in 10.00 prihod na mejo Laško – Hrastnik (na Breznem),
  • med 13.00 in 13.30 prihod na mejo Hrastnik – Trbovlje (na Ojstrem),
  • med 15.00 in 15.30 prihod na mejo Trbovlje – Zagorje (Potoška vas),
  • med 16.30 in 17.00 prihod v Zagorje ob Savi (Zagorski Pristan).

V kolikor ste se na pohod prijavili, bo iz Zagorja ob Savi med 19.00 in 19.30 uro organiziran avtobusni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Rimske Toplice in Laško z odhodom izpred parkirnega prostora Spar v Zagorju .

Za pohod, dolg skoraj 30 kilometrov se predvideva (skupaj s postanki) kar 9 do 12 ur hoje, zato poskrbite za primerno obleko in obutev. Hoja je na lastno odgovornost, zato bodite preudarni in dolžino ture prilagodite svojim zdravstvenim in telesnim sposobnostim.

Obeta se nam vremensko prijetna sobota, ki jo lahko še polepšate s pohodom po naših lepih hribih in dolinah.