Foto: DPM Trbovlje

Konec tedna, ki je pred nami, bo precej barvit – v nedeljo bo zaljubljeni Valentin prinesel ključ od korenin, hkrati pa bodo ta vikend zimo odganjale tudi pustne maškare.

Pustnih povork letos ne bo, vendar pa to še ne pomeni, da se ne bo rajalo. Letos so se namreč združili vsi trije zasavski DPM-ji in za zasavske maškare pripravili pravo pustno rajanje s plesom in petjem pri vas doma.

Vse maškare vabijo, da se jim pridružite na virtualnem pustovanju, ki bo potekalo v živo na pustno soboto, 13.2., ob 16.00 na YouTube povezavi https://www.youtube.com/watch?v=Ua8izcw8IUs&feature=youtu.be

Pustna tradicija so seveda tudi pustni krofi, s katerimi se maškare vsako leto posladkajo. Ker letos povorke ne bo, pa vas Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi, Društvo prijateljev mladine Trbovlje in Občinska zveza prijateljev mladine Hrastnik vabijo, da v soboto, 13. februarja ali v nedeljo 14. februarja fotografijo maškare pošljete na družabno omrežje Facebook v dogodek Zasavsko virtualno pustovanje  2021 https://www.facebook.com/events/943334786202790/ in pripišete, ali prihajate iz Trbovelj, Hrastnika in Zagorja in boste slastne mastne krofe lahko prevzeli na pustni torek znotraj zasavskih občin.

Čeprav drugače kot doslej, pustno rajanje ostaja. Pridružite se tudi vi!