Na pustno soboto se zbirajo maškare, ki odganjajo zimo. Tudi v zasavskih krajih so pustne povorke že tradicija in tudi letos ne bo nič drugače.

 

V Trbovljah se bodo maškare ob 15. uri skupaj s kurenti podale na sprehod od mestnega parka do Ulice 1. junija. Za dobro voljo poskrbite vi, za zabaven animacijski program, topel čaj in slastne krofe bodo pa poskrbeli organizatorji dogodka, Občina Trbovlje in DPM Trbovlje.

Pustni karneval pa pripravljajo tudi v Litiji. Ob 10. uri se bo pričel otroški pustni živ žav, s predstavo Pujsa Pepa v izvedbi Alenke Kolman, za animacijo bodo poskrbeli tudi Aleksandra Košir z Orači in pokači iz Zg. Leskovca ter mladi muzikanti glasbene skupine F.R.E.Š. Ob 15. uri bo na pot krenila pustna povorka, ki povezuje staro mestno jedro in novo trgovsko središče na Ježi in gre kar 2x po ulicah Rozmanovega trga, svojo pot pa zaključi okrog 16.30 v Dvorani Litija, kjer bodo podeljene lepe denarne nagrade za najboljše maske in rajanje ob zvokih skupine B&B in ansambla ZAVRISKEJ. Organizatorji današnjega dogodka so Občina Litija, ZKMŠ Litija, Turistično društvo Litija, Srce Slovenije / The Heart of Slovenia, Turistična zveza Slovenije in Mestna skupnost Litija Wake Up Events.

Poseben dogodek pa Smučarsko društvo Trbovlje pripravlja tudi na smučišču Medvednica, saj poleg glasbe in veleslalomskega poligona ob 11.uri pripravljajo presenečenje za vse, prvi smučarji v pravih pustnih maskah pa danes smučajo zastonj.

Če ste torej norčavi in vsako leto komaj čakate, da se oblečete v pustni kostum, je danes dan za vas. Lokalni karnevali vas vabijo, da se jim priključite in uživate v njihovi družbi.