Za vse željne pustnih norčij se ta vikend približuje najbolj pričakovan dogodek v letu – pustovanja.

Da bi se udeležili pustnega karnevala, vam ni treba na Ptuj ali v Cerknico, saj vas pustne povorke vabijo, da se jim pridružite v vseh zasavskih krajih.

V soboto, 22. februarja dopoldan ob 10. uri se bodo skozi Šmartno pri Litiji sprehodili kurenti in obarvali pustno soboto. Ustavili se bodo na Staretovem trgu in vabijo vse maske, da se jim pridružijo. Organizatorji pustovanja so za prvih 100 obiskovalcev pripravili sladko presenečenje.

V Zagorju se bo pustna povorka podala na pot v soboto ob 14.00 uri izpred vašhave. Pustne maske se bodo sprehodile do mestne ploščadi, kjer bo ob 15h pustno rajanje z Damjano Golavšek. Da pa bo pust mastnih ust, bodo na voljo tudi krofi in čaj.

Občina Trbovlje prireja pustovanje v sodelovanju z DPM Trbovlje v nedeljo, 23. februarja ob 15.uri. Pustna povorka bo krenila od mestnega parka do Ulice 1. junija, maskam pa se bodo pridružili tudi kurenti, ki bodo odgnali letošnjo zimo. Maske si bodo s svojo izvirnostjo prislužile sladek krof.

V Hrastniku bo pustno rajanje v športni dvorani v nedeljo ob 17.uri, otroke pa bo zabaval čarodej Grega.

Zasavske občine vam ponujajo pustno zabavo, na vas pa je, da izberete, katere se boste udeležili. Lahko tiste v vašem kraju, lahko pa vseh. Vstopnine ni – s seboj prinesite le dobro voljo in prijazno norčavost.

Vabljeni!