V nedeljo dopoldan ste lahko videli hudo razdejanje na pokopališču v Šmartnem pri Litiji. Po doslej znanih informacijah, se je v zid pokopališča zaletelo vozilo.

Kljub temu, da je pokopališki zid na oko dokaj močno grajen, se je ob očitno zelo močnem trku sesul, kot bi bil iz pepela. Na državni cesti, po kateri je očitno vozilo pripeljalo v Šmartno iz smeri Zavrstnika, so vidne sledi gum, ki zavijejo s cestišča v obzidje.

Očitno je vozilo zelo močno treščilo v zid, kajti nastala je velikanska luknja vanj. Ker je del zidu odneslo tudi na pokopališče, je poškodovanih tudi nekaj grobov. Med drugim so podrte in poškodovane nagrobne plošče, skratka razdejanje je nepopisno.

Ob tem tragičnem dogodku se lahko vprašamo le, kaj bi bilo s človekom, če bi se v trenutku trka nahajal tam? Bolje, da ne pomislimo na to.

Morda bodo naše objavljene fotografije razdejanja, ki zgleda kot, da bi eksplodirala bomba, voznikom dale malo misliti, da bodo prilagodili hitrost razmeram na vozišču in bolj upoštevali prometne predpise, sploh omejitve hitrosti, ki so pogost krivec za prometne nesreče.