Po novem letu je članske ekipa nadaljevala s treningi ter pripravami na drugi del sezone. Obeta se nam hud boj za obstanek v ligi, saj so kljub položaju na lestvici ekipe »spodnjega doma« relativno izenačene. Trenutno je članska ekipa na 10. mestu, na štirinajstih tekmah je osvojila šest točk.

ČLANI

Tudi to sezono ne gre brez poškodb, saj je večji del dosedanje sezone manjkal eden izmed nosilcev Jaka Avsec, ki pa se sedaj vrača v normalen proces treningov. Prav tako so imeli tudi nekateri drugi igralci težave s poškodbami, ki pa so se na igrišču še kako poznale. Za celotno sezono je bil že od začetka izgubljen Žan Pregelj, ki okreva po operaciji ramena ter trenira po posebnem programu. Priprave na nadaljevanje sezone so v polnem teku, največ poudarka je na fizični in kondicijski pripravi, saj šmarska ekipa tudi v prvi ligi igra hiter rokomet. Kondicijska priprava in hitra igra bosta zelo pomembna faktorja tudi v nadaljevanju sezone.

V januarju je šmarska ekipa odigrala tri trening tekme, v Šmartnem je gostovala tudi prva ekipa RK Celje Pivovarna Laško.

RD Herz Šmartno : RD Rudar                              40:36 (21:17)

Dobovičnik 8, Avsec in Kunst po 6, Strmljan 5, Justin 4, Bahovec, Cirar in Žižek po 3, Jerina in Ostrež po 1 zadetek.

RD Herz Šmartno : RK Krim-Olimpija                32:28 (18:15)

Dobovičnik 7, Avsec in Justin po 5, Cirar 4, Kunst 3, Bahovec, Jerina in Ribarič po 2, Sadar in Žižek po 1 zadetek.

RD Herz Šmartno : RK Celje Pivovarna Laško  28:50 (13:22)

Kunst 9, Dobovičnik 4, Avsec, Močnik in Strmljan po 3, Jerina 2, Bahovec, Cirar, Justin in Ribarič po 1 zadetek.

Vse tri tekme so služile kot priprava in uigravanje pred nadaljevanjem prvenstva. Priprava ekipe je na dobrem nivoju, ekipo muči še nekaj manjših težav s poškodbami, ki pa bodo do začetka prvenstva večinoma sanirane.

S februarjem se nadaljuje državno prvenstvo v 1. LIGI NLB. Do konca so še štiri tekme v rednem delu, ter deset tekem v končnici za obstanek. V mesecu februarju bosta na vrsti dve domači tekmi, v Šmartno prihajata obe vodeči ekipi rednega dela 1. LIGE NLB:

17.02.2018 ob 19:00  RD Herz Šmartno : RD Riko Ribnica

21.02.2018 ob 19:00  RD Herz Šmartno : RD Koper 2013

MLAJŠE SELEKCIJE

S tekmami nadaljujejo tudi mlajše selekcije. Mladinci igrajo v 2. DRL v finalni skupini za prvaka (od 1. do 6. mesta), s tekmami začnejo v februarju. Mlajši dečki B v skupini JUG premočno vodijo, ter so se že uvrstili v polfinalno ligo. Kadeti in starejši dečki A se žal niso uvrstili v polfinalni ligi, s tekmami za razvrstitev od 17. mesta nadaljujejo v februarju.

»V imenu društva vas vabimo, da si ogledate tekme 1. LIGE NLB v domači Dvorani Pungrt ter tudi kakšno v gosteh. Hvala navijaški skupini KROKARJI, ki nas tudi v novi sezoni spremlja doma in na gostovanjih!!! Seveda vas vabimo tudi na tekme mlajših selekcij, ki so na sporedu skoraj vsak vikend,« sporočajo iz šmarskega kluba ter dodajajo,

 »Vse bralce portala  Naše Zasavje vabimo, da si ogledate tudi našo internetno stran: www.rdherzsmartno.si, ter seveda našo Facebook stran:  www.facebook.com/Rokomet.Smartno, kjer lahko spremljate veliko zanimivih novičk, fotografij ipd.«

Tudi »Naše Zasavje« želi šmarskemu klubu uspešno nadaljevanje sezone!