Najhuje je, ko se koronavirus razširi v domovih starejših občanov. Žal se je število okuženih z novim koronavirusom  pričelo večati tudi med stanovalci  Doma upokojencev Franc Salamon iz Trbovelj. Predvčerajšnjem so tam potrdili 11 novih okužb. 

Direktorica Doma starejših Franc Salamon Dani Hren je povedala, da rdeča cona, ki jo v domu imajo vzpostavljeno, žal ni ustrezna. Zato so se po posvetovanju z regijsko koordinatorko za izvajanje zdravstvene dejavnosti dr. Alenko Forte, domsko zdravnico dr. Darjo Logar in strokovno ekipo doma odločili, da stanovalce začasno preselijo v zunanjo rdečo cono.  Okuženi stanovalci so začasno nastanjeni v knjižnici Antona Martina Slomška župnijske cerkve Sv. Marije v Trbovljah, kjer zanje skrbijo zdravnica Logarjeva in strokovne sodelavke doma. Stanovalci se počutijo dobro, na strokovno osebje pa se seveda lahko obrnejo tudi vsi svojci, ki želijo kakršnokoli informacijo o svojih najdražjih, ki so iz svojega znanega okolja trenutno premeščeni na novo lokacijo.

Hrenova se ob tej priložnosti zahvaljuje zahvaljuje zdravnici Logarjevi, ki ohranja zdravje stanovalcev doma, vsem svojcem stanovalcev, gasilcem in civilni zaščiti, ki so redno vsak teden razkuževali DUFS ter gospodu župniku, ki je ponudil pomoč v obliki bivanja za okužene stanovalce doma.

Da bi se stanje čimprej izboljšalo in da bi se lahko stanovalci čimprej vrnili nazaj v svoje sobe na Terezijo, jim želimo tudi mi!