Ribče: Voznik na kraju nesreče umrl

Fotografija je simbolična

Včeraj okrog 14.30 se je na cesti med Ljubljano in Litijo pri Ribčah zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena 4 vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija vozil v smeri Litije, ko je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo, ki je peljalo nasproti. Po trčenju je tovorno vozilo odbilo izven vozišča in je obstalo na travniku, kombi pa odbilo še v osebno vozilo, ki je vozilo za tovornim vozilom. Tako osebno vozilo kot tudi kombi je po trku odbilo na travnato površino. Voznik še enega osebnega vozila, ki je vozil v smeri Ljubljane pa je prevozil dele vozil, ki so ostali na cesti.
 
Voznik kombija, 43 letni državljan Kosova, je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Voznik osebnega vozila in njegova sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovala.

Gasilci PGD Litija in Gasilske brigade Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, iz kombiniranega vozila z tehničnim posegom rešili preminulo osebo, odklopili akumulator na osebnem vozilu in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Litija so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi. Na kraju dogodka so posredovali tudi delavci cestnega podjetja in seveda policisti, ki še preverjajo vse okoliščine prometne nesreče. Zaradi nesreče je bil promet na tem cestnem odseku oviran.