Vir fotografije: Plavalni klub Rudar Trbovlje

V soboto se je na olimpijskem bazenu v Radovljici odvijal Memorial Jožeta Rebca 2021. V konkurenci 270 plavalcev iz 15 slovenskih klubov so se tekmovanja udeležili Rudarjevci, ki bodo v prihodnosti najverjetneje krojili zgodbo slovenskega plavanja.

Tekmovalnega mitinga za najmlajše so se udeležili Taj Zupančič, Ariana Agrež, Mojca in Špela Oberžan ter Noemi Borišek.

Trboveljski plavalci so kategorijam primerno nastopili vsak v svoji starostni skupini in poleg številnih osebnih rekordov je nastope spremljala tudi obsežna bera medalj.

Edini moški predstavnik kluba Taj Zupančič  je v svojih štirih  nastopih osvojil zlato na 100 delfin,  bron  na 100 prsno ter bil dvakrat četrti – na 50 prsno in 100 prosto.

Mojca je opravila z najtežjima disciplinama 400 mešano in 100 delfin, kjer je osvojila 1. mesto, na 50 metrov prosto je bila tretja, medtem ko si je na 100 prosto priplavala 4. mesto.

Ariana Agrež si je v štirih nastopih priplavala prav toliko medalj. Zmagala je v disciplini 200 mešano, bila druga na 100 prsno, ter tretja na 50 metrov in 200 metrov prsno.

Po uspehu sodeč so ji  v osvajanju  medalj sledile Špela in Noemi, ki resnično z velikimi zavesljaji, kljub njuni mladosti, osvajata stopničke v njuni  kategoriji.

Špela je osvojila 1. mesto na 100 prsno ter dve tretji mesti na 100 prosto in 50 metrov delfin in četrto na 50 metrov hrbtno. Ob tem pa je potrebno omeniti, da bi imeli v disciplini 100 metrov prsno dvojno zmagoslavje, a je bila Noemi zaradi prehitrega  štarta na žalost diskvalificirana.  Obliž na rano pa so Noemi pomenili nastopi na 50 metrov in 100 metrov delfin, kjer je bila druga ter tretja  na 50 hrbtno.

Trboveljski plavalci so uspešno zakorakali v letošnje tekmovalno obdobje, kjer si tekme sledijo kot po tekočem traku, zato lahko poročila o novih uspehih pričakujemo že v bližnjih vikendih.