V zadnjih 24ih urah  je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 155 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 67 dogodkov, s področja javnega reda in miru 46 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanja tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so policisti zasegli eno vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi v objekte:

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 6 vlomov, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu. Neznanci so na Kajuhovi ulici v Ljubljani vlomili v klet in odtujili kolo, v Kamniku so vlomili v vrtno lopo, iz katere so odtujili dve kolesi, na območju Grosupljega pa so vlomili v garažo, iz katere so odtujili dve kosilnici in več delovnega orodja, ter v prostore vrtnarije, iz katerih so odtujili blagajno z denarjem.

Včeraj okoli 1. ure pa so bili policisti obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner na gradbišču  v Šiški. S kraja sta zbežala dva storilca, ki so ju policisti kmalu prijeli in pridržali. V zvezi vloma policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna nesreča Hrastnik:

Vir: Pixabay

Predvčerajšnjim okoli 14. ure se je na cesti Hrastnik – Dol pri Hrastniku pripetila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena 20-letna voznica osebnega vozila. Slednja je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila oblast nad vozilom in se z vozilom prevrnila na streho. Voznica je bila z reševalnim vozilom odpeljana v SB Trbovlje, utrpela naj bi lahke telesne poškodbe. Promet je na omenjenem odseku v času ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic, potekal izmenično enosmerno.

Prometna nesreča Ljubljana:

Predvčerajšnjim okoli 12.30 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči z udeležbo peške na Jurčkovi cesti v Ljubljani. Policisti so ugotovili, da je voznica(26) zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčila v peško (74), ki je pravilno prečkala vozišče na prehodu za pešce. Utrpela je lahke telesne poškodbe, z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Zaseg prepovedane droge:

Kamniški policisti so v minulem tednu imeli v postopku 37-letnega Ljubljančana, ki je imel v posesti okoli 50 g prepovedane droge heroin (9 manjših Alu zavitkov). Na podlagi odredbe sodišče so v nadaljevanju opravili hišno preiskavo, pri kateri so odkrili še druge prepovedane snovi v športu ( steklenička Mastraplex 200 z vsebino(tekočina), steklenička Golden Labs test E300 testosterone Enanthate 300mg/ml z vsebino(tekočina), tablete z napisom Oxyanabolic Oxymetholone bp 50mg (17 kom), injekcijska tuba z napisom Genotrofin 12 mg Somatropin. 37-letnik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Našli pogrešanega Davide-ja Marana:

Policisti so v torek, 19. Junija, 2018 izvedli ponovno obsežno iskalno akcijo, pri kateri je bilo v reki Ljubljanici na območju Vevč najdeno truplo. Preiskovalna sodnica je v okviru ogleda odredila sodno obdukcijo in ugotavljanje identitete trupla. Analiza je potrdila, da gre za pogrešanega  Davide-ja Marana, na truplu pa ni bilo znakov nasilja.