S ceste Trbovlje- Zagorje očiščeno kamenje, danes odstranjujejo še preostali material

Foto: STA

S ceste Trbovlje-Zagorje, ki jo je v soboto zasulo med 10.000 in 15.000 kubičnih metrov materiala z brežine, je pristojni koncesionar včeraj odstranil kamenje. Do predvidoma jutri bo odstranjen še preostali splazeli material, ki je še na platoju nad cesto in sami brežini, so danes sporočili z direkcije za infrastrukturo.

Navedli so tudi, da je bilo pri pregledu brežine ugotovljeno, da se na njej nahaja še večji nevarni labilni blok kamenja, ki bo predvidoma odstranjen danes. Prav tako bo izveden varovalni nasip ob cesti, ki bo vsaj minimalno zavaroval območje ceste.

Včeraj so na brežini tudi geologi, ki bodo brežino poskenirali v 3D. Na podlagi pridobljenih podatkov se bodo strokovne službe odločile, kakšne ukrepe je potrebno izvesti, da bo zagotovljena varnost uporabnikov ceste.

Dokler ne bodo znani podatki o stanju brežine in sprejeta odločitev o ukrepih, ki bodo zagotavljali varno odvijanje prometa, cesta Zagorje- Trbovlje ostaja zaprta, še navajajo na omenjeni direkciji.

Do večjega podora v trboveljski občini je prišlo že leta 2016, ko se je na cesto pri cementarni Lafarge usula velika količina različnega materiala in skal ter zasula avto, v katerem sta bila dva človeka. Oba so morali takrat oskrbeti v bolnišnici.