S kakšnimi ukrepi bodo svojim občanom priskočili na pomoč zasavski župani? 

Kljub temu, da je kopiranje prepovedano, pa je uporaba primerov iz dobre prakse med kolegi v stroki več kot dobrodošla. Vsak lahko tako iz preverjenih situacij pri svojih stanovskih kolegih izlušči tisto, kar rabi, zadevo izboljša, izpusti pa tisto, kar je tako ali drugače neprimerno.

Z Občine Brežice so pred dnevi objavili ukrepe, ki jih je njihov župan sprejel z odredbo v smeri kako pomagati svojim občanom v teh kriznih časih epidemije s koronavirusom. Glede na to, da se bodo mesečni prihodki že v mesecu aprilu pri marsikomu precej znižali, so se v Brežicah odločili, da finančno pomagajo z oprostitvijo plačila parkirnin, zamikom plačila najemnin grobov ter plačila stavbnega zemljišča. Staršem ne bo potrebno plačati javnega vrtca za čas, ko so vrtci zaprti, lokalnim pridelovalcem hrane na tržnici ne bo potrebno plačati najemnine, podjetnikom in zavodom, ki pa so v času epidemije zaradi odredbe vlade zaprli svoja vrata, ne bo potrebno plačati odvoza in obdelave komunalnih odpadkov.

S to odredbo je brežiški župan res stopil svojim občanom naproti. Kako pa bo v Zasavju? S kakšnimi ukrepi bodo svojim občanom priskočili na pomoč zasavski župani? Se bodo odločili in zamaknili rok plačila položnic za stavbno zemljišče? Ali pa staršem ne bodo izdali položnic za vrtec, ker so njihovi otroci zaradi koronavirusa doma? V Trbovljah so že ukinili plačilo parkirnine na parkiriščih pod bolnišnico; kaj pa je naslednji korak?