NA KOLESARSKI VZPON V OGLARSKO DEŽELO NA DOLAH PRI LITIJI MOŽNO S KAR TREH OBČIN, V SOBOTO 9. SEPTEMBRA OD 9. URE DALJE.

V mesecu septembru bodo na račun prišli vsi kolesarski navdušenci, saj športno društvo Dole pri Litiji, v organizaciji z drugimi društvi, prireja v soboto 09.09.2017, »Kolesarski vzpon« v Oglarsko deželo. Posamičen štart bo med 9. In 10. uro.

Vzpon poteka iz treh občin, po treh različnih trasah, primerljivih dolžin (vse so krajše od 30km). Gre za razgibano pot, polno zanimivih razgledov.  Vse tri poti so privlačne, pot iz Litije pa je posebna, ker bo vsak kolesar moral premagati tudi vzpon na Presko (cca. 5 km vzpona). Gre za idealen klanec, ki ni preveč strm, vožnja pa v celoti poteka v senci, tako, da ga je luštno prepeljati tudi v vročini. Štartati je mogoče poleg Litije, tudi v Trebnjem ali Radečah, cilj vseh treh tras pa je na igrišču OŠ Dole pri Litiji.

ODLIČEN KOLESARSKI IZLET ZA DRUŽENJE IN UŽIVANJE V NARAVI

Na vzpon se lahko prijavi prav vsak kolesar, ker so trase primerne za vse tipe koles, obvezna pa je uporaba zaščitne čelade. Štart je posamičen, sam vzpon pa ni tekmovalne narave, ampak je namenjen druženju kolesarjev.

Predhodne prijave so cenejše in so možne do nedelje 4. 9. 2017

Predhodna prijava znaša zgolj 11,00€ (odrasli) in pa 6,00€ (otroci). Možna pa bo tudi prijava na dan dogodka direktno pred štartom, ko bo prijava 15,00€ (odrasli) in pa 10,00€ (otroci). Vsak udeleženec ob plačilu startnine prejme tudi majico s tematiko Oglarske dežele, topel obrok na cilju in napitek. Prav tako, pa je organizator poskrbel tudi za okrepčevalnice ob poti. Prijavni obrazec najdete na spletni strani: www.vzpon.dole.si , lahko pa se prijavite tudi po mailu: [email protected] ali po telefonu: 051 358 876 (Tomaz).