Z včerajšnjim glasovanjem na referendumu smo zaključili super volilno leto 2022. Včeraj smo odločali kar o treh novelah zakona in sicer o noveli zakona o vladi, o noveli zakona o dolgotrajni oskrbi ter o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija.

Za novelo Zakona o vladi je glasovalo 41,64 % volivcev in jo podprlo 56,65% vseh glasujočih, 43,35% pa jih je bilo proti.

Referenduma glede novele zakona o dolgotrajni oskrbi se je udeležilo 41,65% vseh volilnih upravičencev in 62,23% volivcev je glasovalo ZA ter 37,77% jih je obkrožilo PROTI.

Referenduma o Radioteleviziji Slovenija se je po podatkih okrajnih volilnih komisij udeležilo 41,66% vseh volilnih upravičencev. ZA referendumsko vprašanje se je izreklo 62,80% vseh, ki so glasovali, PROTI pa jih je bilo 37,20%.

Ob vseh pridobljenih izidih glasovanj pa se lahko vprašamo, ali so ljudje dejansko glasovali ZA posamezni zakon ali pa so glasovali ZA, ker so proti bivšemu predsedniku vlade Janezu Janši. Če je temu res tako, se lahko pošteno zamislimo o mržnji do posameznika, ki pretehta racionalno odločanje.